Ekonomi

Buğday'da 2022 alım taban fiyatı açıklandı! TMO'ya sürpriz yaptı 7 liraydı...

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin buğday fiyatlarının taban fiyatına ilişkin yapacağı açıklama çiftçiler nezdinde merakla beklenirken ilk fiyat açıklaması Ege'den geldi. Karakılçık türü buğdayın alım fiyatı açıklandı. Çiftçiler 8 liraya "iyi" diyordu bakın kaç para oldu?Ukrayna Rusya savaşı yüzünden duran buğday ithalatı iç üretimden elde edilecek buğdayların piyasada kaç liradan alınıp satılacağını daha da önemli bir hale getirdi

Buğday fiyatları bu sene kaç lira olacak merakla bekleniyor. Ukrayna Rusya savaşı yüzünden duran buğday ithalatı iç üretimden elde edilecek buğdayların piyasada kaç liradan alınıp satılacağını daha da önemli bir hale getirdi.

Ukrayna elindeki 22 bin ton buğdayın Rus ablukası nedeniyle dış pazarlara sevk edilemediğini açıklarken devlet başkanı Zelenskiy, "Temmuz geldiğinde ne demek istediğim anlaşılacak. Kıtlık ve kaos bir arada gelecek" dedi.

Öte yandan dünyanın en büyük buğday üreticisi Hindistan ülkedeki iç talebe cevap verilemeyeceğini öngörerek buğday ihracatını yasakladı.Tüm bu gelişmeler ışığında TMO henüz buğday alım fiyatını açıklamadı. TMO'nun açıklamadığı buğday fiyatlarına ilişkin ilk haberse Ege'den geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sözleşmeli üretim yapan çiftçilerden karakılçık buğdayının kilosunun 10 liradan alınacağı bildirdi. Yüksek enflasyon ve ekonomik krizin üreticinin maliyetlerini artırdığına vurgu yapan Soyer, “Toprak Mahsulleri Ofisi halen buğday fiyatı açıklamadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak sözleşmeli üretilen karakılçık buğdayının kilosunu 10 liradan alacağız." dedi.

Belediye, alım garantili modelle küçük üreticiyi destekleyecek. Piyasa fiyatının iki katı üzerinde bedelle alım yapmayı sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl karakılçık buğdayı tohumu dağıttığı üreticiden buğdayın kilosunu 10 liradan alacağını duyurdu. Başkan Tunç Soyer, “Geçen yıl Toprak Mahsulleri Ofisi buğdayı 3.5 liraya alacağını açıklamışken, biz karakılçık tohumu dağıttığımız üreticiden 7 liradan alım yapacağımızı duyurmuştuk. Toprak Mahsulleri Ofisi halen buğday fiyatı açıklamadı ama biz enflasyon baskısını düşünerek sözleşmeli üretilen karakılçık buğdayının kilo fiyatını 7 liradan 10 liraya çıkarttık. Üreticiye gereken tüm desteği vereceğiz” dedi.

 

İZMİRLİ MARKASI İLE SATILACAK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı atalık tohum karakılçık buğdayını yaygınlaştırma projesi, İzmir ölçeğine taşınarak kentin tüm ovalarını karakılçık buğdayıyla buluşturmayı hedefliyor. İthal tohum yerine yerel tohum kullanılmasını teşvik etmek ve buğday üreticilerine destek sağlamak için başlatılan proje kapsamında bu yıl İzmir, Manisa Salihli ve Burdur’da 4 bin dekar alanda hasat yapılacak. Tam verimde yaklaşık 800 ton karakılçık buğdayı alınması ve üreticiye 8 milyon lira destek olunması hedefleniyor. Buğdayların önemli bir kısmı önümüzdeki sene için tohum olarak ayrılacak, kalan kısmı ile Büyükşehir iştiraki İzTarım un, ekmek ve makarna yaparak İzmirli markası ile tüketicilere ulaştıracak.

İstanbul'a 45 dakika mesafede yüzde 5 peşinatla sıfır ev sahibi olma fırsatı! Son dakika gelişmesi

Hükümetten çiftçilere destek ödemesi takvimi açıklandı! Banka hesaplarına yatırılacak

Piyasayı sallayan çeyrek altın fiyatı haberi! Bu veriler açıklandığında almadıysanız artık unutun

Yollarda elektrikli şarj istasyonu kuracak 5 firma belli oldu! Türkiye'de bir ilk olacak

Hükümetten kısa zamanda zam adımı! Banka hesaplarına bakılıp adım atılacak

Dolara peş peşe müdahale sinyali! 'Durmak yok yola devam' diyerek açık açık söyledi

TMO'nun buğday fiyatı açıklaması sonrası enflasyon zammı geldi

TOGG'un şarj menzili ne kadar olacak? Şarj istasyonlarının yerleri belli oldu

Dolarda yaşanacak büyük düşüş rekora sahne olacak! Uzman isimden şimdiden tedbir alın ikazı

Altında yaşanacak dev sıçrama tarihi deşifre oldu! Bu fiyatlar hayal olacak uyarısı

Toprak Mahsülleri Ofisi'nden flaş buğday fiyatı açıklaması: Zam kaç lira olacak hesaplanıp açıklandı

TMO'nun buğday fiyatı açıklaması sonrası zamlı rakam açıklandı! Son dakika olarak duyuruldu