Ekonomi

TMO Genel Müdürü'nden buğday prim ödemesi açıklaması: Kesin tarihi ilk kez duyurdu

Toprak Mahsülleri Ofisi 2022 buğday alım fiyatlarını resmen duyurdu. Ton başına olmak üzere ekmeklik buğday için 6 bin 50 lira, makarnalık buğdayda 6 bin 500 lira ve arpada 5 bin 500 liralık alım fiyatı açıklandı. Prim ödemelerinin ne zaman olacağı merak ediiyordu o da açıklığa kavuştu. Bu primi almak için üreticilerin 31 Ağustos'a kadar TMO'ya ürünlerini teslim etmeleri gerekiyor

TMO'ya ürün satan üreticilere buğdayda 1000 lira, arpada ise 500 lira ton başına ilave hububat alım primi verilecek. Bu primi almak için üreticilerin 31 Ağustos'a kadar TMO'ya ürünlerini teslim etmeleri gerekiyor. Bu primler sonbahardaki ekim döneminde üreticilerimizin hesaplarına yatırılmış olacak. 

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal kamuoyunda merak edilen prim ödemeleriyle ilgili kesin tarihi de açıkladı. 

ÇKS'ye kayıtlı olmak kaydıyla üreticiler, sistemdeki verimin iki katına kadar ürünlerini TMO'ya teslim edebilecek. Yani ÇKS'de 30 ton buğday veya arpa üretimi görülen üretici 60 tona kadar ürününün primini TMO'dan alabilecek. Dolayısıyla bu iki uygulama da üreticilerin TMO'yu tercih etmeleri için önemli bir gerekçe, önemli bir teşvik olarak sunuldu.

 

İŞTE PRİMLERİN ÖDENECEĞİ NET TARİH

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, TMO'nun hububat alım fiyatları ve un regülasyonuna ilişkin açıklama yaptı. Güldal, ekmeklik buğday için ton başına 6 bin 50 lira, makarnalık buğdayda 6 bin 500 lira ve arpada 5 bin 500 liralık alım fiyatı belirlendiğini hatırlattı.

Güldal, bu yıl prim ödemesi de yapılacağının altını çizerek, "Ekmeklik buğday ve makarnalık buğdayda ton başına TMO’ya satmak kaydı ile üreticilerimize 1000 TL de hububat alım primi ödemeyi planlandı. Arpada da ton başına 500 TL, TMO’ya teslim eden üreticilerimize hububat alım primi ödenecek. bu rpimlerin kesin ödeme tarihiyle ilgili merak eidlen net tarihi de belirtmekte fayda var. Söz konusu ödeme 1 yıl sonra değil hasat döneminin hemen sonunda eylül-ekim ayında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek. 31 Ağustos tarihine kadar TMO’ya ürünlerini teslim eden, satışını gerçekleştiren üreticilerimize bu primler ödenmiş olacak" açıklaması yaptı.

 

Konut kiralarında uygulanacak olan yüzde 25 artış sınırı genişletilsin talebi

Hükümetin dolarla ilgili son planını Bakan Nebati açıkladı

Gelire endeksli senetlerde talep toplama tarihi asgari tutar açıklandı! 3 bankadan alınacak

Gelire Endeksli Senet nedir ne zaman uygulanmaya başlayacak! Getirisi nasıl hesaplanacak?

Türkiye ekonomisiyle ilgili şaşkına çeviren 'altın' iddiası: Para yerine geçecek

Şans mı fırsat mı! Yaptıkları işle paraya para demiyorlar

İş dünyasına asgari ücrete 'enflasyon' zammı çağrısı: Yeni rakam açıklandı

Gelire Endeksli Senet nedir ne zaman uygulanmaya başlayacak! Getirisi nasıl hesaplanacak?

Hükümetten flaş altın adımı! Borsa İstanbul nezdinde 'Emtia Pazarı' kuruldu

Merkez Bankası'ndan peş peşe iki faiz sinyali! Tarihleri resmen açıkladı

Asgari ücrette sürpriz dolar etkisi! Dövizdeki artış maaşlara yansıdı