28 / 04 / 2024

TMO'dan şok fındık alımı açıklaması! Fındık fiyatları hangi ilde kaç TL? İşte fındık fiyat listesi 6 Eylül 2022...

TMO'dan şok fındık alımı açıklaması! Fındık fiyatları hangi ilde kaç TL? İşte fındık fiyat listesi 6 Eylül 2022...

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, bu sene TMO'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10'uncu kez fındık alımıyla görevlendirildiğine dikkat çekti. Bugün hangi ilde fındık kaç lirdan satılıyor? İl il fındık fiyatları ne kadar oldu? İşte 6 Eylül 2022 fındık fiyat listesi...



Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Türkiye genelinde 27 noktada fındık alımına devam ediyor. TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, konuyla ilgili açıklamasında, bu sene TMO'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10'uncu kez fındık alımıyla görevlendirildiğine dikkat çekti.

TMO dan şok fındık alımı açıklaması! Fındık fiyatları hangi ilde kaç TL? İşte fındık fiyat listesi 6 Eylül 2022... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 30 Temmuz tarihinde Ordu'da 2022 yılı TMO fındık alım fiyatını tüm desteklerle beraber levant kalite için 54 lira olarak duyurduğunu, bu fiyatın üreticiler ve üretici temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandığını belirten Güldal, 1 Ağustos tarihinde yayımladıkları duyuruyla TMO'nun uygulayacağı alım fiyatlarını, randevuların alınabileceği tarih ile alım başlangıç tarihini üreticilerle paylaştıklarına vurgu yaptı. 

Güldal, buna göre 2022-2023 sezonu kabuklu fındık alım fiyatlarının yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre, Giresun kalite için kilogram başına 53 TL, levant kalite için 52 TL, sivri kalite için de 51 TL olduğuna dikkat çekerek, bu fiyatların yanında üreticilere kilogram başına 2 lira alan bazlı destek ile mazot ve gübre desteğinin de sağlanacağının altını çizdi.

TMO dan şok fındık alımı açıklaması! Fındık fiyatları hangi ilde kaç TL? İşte fındık fiyat listesi 6 Eylül 2022... 

Üreticilerin, 15 Ağustos tarihinden itibaren TMO iş yerleri ile "www.tmo.gov.tr" adresi üzerinden randevu almaya başladığını akttaran Güldal, konuyla iglili açıklamasında "22 Ağustos'ta fındık alımlarına başladık. İlk etapta 12 noktada başladığımız alımlara 1 Eylül itibarıyla 27 noktada devam ediyoruz. Zamanla ihtiyaca ve talebe göre alım noktalarımızın sayısı 50'ye kadar çıkabilecek" ifadelerini kullandı ve Karadeniz'de fındık üreten illerde her yıl 50'nin üzerinde alım noktası açıldığına, bu yıl da 50 farklı noktada 70'ten fazla ekiple fındık alım işleminin sürdürüleceğine vurgu yaptı. 

Güldal, pazar günleri hariç haftanın 6 günü randevu sistemi ile fındık alımını sürdürdüklerini belirtirken, fındığını hasat edip kurutan üreticilerin alım noktalarına yoğun ilgi göstermeye başladığının altını çizdi ve "Fiyat piyasaya göre oldukça iyi. Üreticilerimiz de açıklanan fiyattan duydukları memnuniyeti dile getiriyor ve gelinen süreçte fındık üreticilerinin TMO'ya karşı yoğun bir ilgisi var." açıklamasında bulundu. 

TMO dan şok fındık alımı açıklaması! Fındık fiyatları hangi ilde kaç TL? İşte fındık fiyat listesi 6 Eylül 2022...

Üreticilere çağrıda bulunan Güldal, mutlaka randevu almalarının ve randevu gününde ürünlerin getirilmesinin gerekli olduğun vurgu yaparak, "TMO olarak hiçbir aksaklığa meydan vermeden alım sürecini başarılı bir şekilde yürütmeye devam ediyoruz" diye konuştu. 

Peki fındık fiyatlarında son durum ne? Bugün hangi ilde fındık kaç lirdan satılıyor? İl il fındık fiyatları ne kadar oldu? İşte 6 Eylül 2022 fındık fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön