Ekonomi

TMO'nun buğday fiyatı açıklaması sonrası zamlı rakam açıklandı! Son dakika olarak duyuruldu

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin buğday fiyatlarına müdahale etmeye devam edeceği açıklaması yapılmıştı. Buna karşın zam kararı geldi. Buğdayın hasat zamanı alınan zam kararı son dakika olarak duyuruldu. İşte yaşanan sıcak gelişmeler...Geçen yıl açıklanan rakamdan sonra bu sene buğday taban fiyatının 8 lira olması bekleniyor

Türkiye'nin buğday üreticileri Toprak Mahsülleri Ofisi'nin buğday alım taban fiyatını kaç liradan açıklayacğını merak ediyor. Geçen yıl açıklanan rakamdan sonra bu sene buğday taban fiyatının 8 lira olması bekleniyor. Tüm bunlara rağmen TMO, buğday fiyatlarını açıklamayarak bu sene kademeli fiyat poltikası izleyeceği sinyalleri veriyor. Öte yandan TMO, Ağustos ayına kadar Türkiye'ye 480 bin ton buğday ithal edilmesi için ihale açtı.

Buğday fiyatlarındaki belirsizlik un fiyatlarına da yansıyor. Un tedarikçilerinin TMO'dan 1 Haziran'a kadar zamsız un alabileceğine ilişkin taahhüt dün sona ermişti. Piyasada un çuvalının 260 liradan 400 liraya çıkacağı bunun da ekmek fiyatlarına yansıyacağı konuşuluyordu. TMO, piyasada oluşan hareketliliğe sessiz kalmayarak un fabrikalarına uygun fiyattan buğday satmaya devam edeceğini açıkladı. 

 

Devletin piyasaya fiyat müdahalesine rağmen ise zam kararı geldi! İşte ayrıntılar...

Dün açıklanan fırın ve ekmek üreticilerine belirli fiyattan satış yapılacağı taahhüdüne binaen, un fabrikalarına Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından uygun fiyatla ekmeklik buğday satışı yapılmaya devam edilecek. 

TMO'nun un fiyatlarına müdahale uygulamalarına tekrar devam edilmesinin uygun görüldüğünü açıklandı.

Açıklamada, "Un fabrikalarına TMO tarafından uygun fiyatla ekmeklik buğday satışı yapılmaya devam edilecektir. Piyasalar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de yakından takip edilmeye devam edilecek olup piyasa istikrarına yönelik gereken tüm tedbirler alınacaktır" denildi.

EKMEĞİN GRAMAJI DÜŞÜRÜLÜP FİYATINA ZAM GELDİ

Un fiyatlarına devlet müdahalesine rağmen Aydın'da ekmeğe zam kararı alındı.

Efeler ilçesinde 3 liradan satılan 220 gramlık ekmek 200 grama düşürülerek 4 TL'ye çıkartıldı.

Ekmek zamlarına artan maliyetler gerekçe gösterildi.

Aydın Fırıncılar Odası ekmek zammı açıklamasında, "Artan maliyetler nedeniyle Efeler ilçe merkezinde satılan ekmek fiyatları 3 Haziran 2022 Cuma gününden itibaren 4 liraya yükseltilmişitir" ifadelerine yer verildi.

 

 

TMO'nun buğday fiyatı açıklaması sonrası enflasyon zammı geldi

TOGG'un şarj menzili ne kadar olacak? Şarj istasyonlarının yerleri belli oldu

Dolarda yaşanacak büyük düşüş rekora sahne olacak! Uzman isimden şimdiden tedbir alın ikazı

Altında yaşanacak dev sıçrama tarihi deşifre oldu! Bu fiyatlar hayal olacak uyarısı

Toprak Mahsülleri Ofisi'nden flaş buğday fiyatı açıklaması: Zam kaç lira olacak hesaplanıp açıklandı