03 / 05 / 2024

TMO'nun buğdayda çiftçiye ödeyeceği prim destek miktarı belli oldu! Bu tarihe kadar kayıt yaptırmayan para alamayacak

TMO'nun buğdayda çiftçiye ödeyeceği prim destek miktarı belli oldu! Bu tarihe kadar kayıt yaptırmayan para alamayacak

Toprak Mahsulleri Ofisi 2022 buğday ve arpa alımlarında çiftçilere ödenecek prim miktarını açıkladı. Geçtiğimiz ay alım fiyatlarını artıran TMO, çiftçilerin prim ödemelerini alabilmeleri için yapmaları gerekenleri resmen duyurdu.



ÇİFTÇİLER PARASINI NASIL TAHSİL EDECEK?

2022 üretim yılı içerisinde ÇKS’de kaydı olan ve desteklemeden yararlanmak isteyen çiftçilerin en geç 1 Eylül 2022 Perşembe tarihine kadar ürünlerini TMO’ya satması isteniyor. Satış işlemi yapıldıktan sonra ise 16 Eylül 2022 tarihine kadar ÇKS’de kayıtlı oldukları il/ilçe müdürlüklerine alım satım belgeleri ile müracaat ederek diğer işleri tamamlamaları istendi.

FİYATLARI ARTIRMIŞTI

Geçtiğimiz Haziran ayı sonunda çiftçilerin ürünlerini TMO'ya satmayıp tüccara yöneldiğini gözlemleyen Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), buğday ve arpa alım fiyatlarını artırma kararı almıştı. Ofis, buğday alım fiyatı ton başına 400 lira artırarak 6 bin 450 TL, arpa alım fiyatı 200 TL artırarak 5 bin 700 liraya yükseltmişti. TMO’ya ürünlerini teslim etmiş olan çiftçilerin de bu yeni fiyatlardan yaralanacağı ve geriye dönük fiyat farkı ödemelerini temmuz ayında üreticilerin banka hesaplarına aktarılacağı bilgisine yer verilmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön