03 / 05 / 2024

TMSF Başkanlığı için iki aday var

TMSF Başkanlığı için iki aday var

Yeni TMSF Başkanlığı için kulislerde BDDK ikinci Başkanı Ahmet Şirin ya da TMSF ikinci Başkanı Şakir Ercan Gül'in ismi geçiyor



Altı yıllık görev süresi ay sonunda dolacak olan TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün yerine geçecek isim henüz açıklanmadı. Ancak, kulislerde Ertürk'ün koltuğuna BDDK İkinci Başkanı Ahmet Şirin ya da TMSF İkinci Başkanı Şakir Ercan Gül'ün oturacağı konuşuluyor.

 

31 Ocak'ta görevi sona erecek olan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk'ün yerine kimin geleceği merakla beklenirken, kulislerde iki isim iyice öne çıktı. Ay sonunda altı yıllık koltuğuna veda edecek olan Ertürk'ün yerine geçmesi beklenen ismin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu İkinci Başkanı Ahmet Şirin ya da TMSF ikinci Başkanı Şakir Ercan Gül olduğu söyleniyor.

 

1967 yılında Erzurum'da doğan Şakir Ercan Gül, Rize Lisesi mezunu.  Ankara  Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Gül, Halk Bankası Teftiş Kurulu'nda ve Maliye Müfettişi olarak çalıştı. Gül, 29 Ocak 2004 tarihinden bu yana Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu İkinci Başkanlığı görevini yürütüyor.

 

Başkanlık için ismi öne çıkan diğer isim olan Ahmet Şirin ise 1959 Kahramanmaraş doğumlu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Şirin Eğitimi aldı. Bayındırlık Bakanlığı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ve başbakanlık müsteşarlığı (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk'ün görevlerinde de bulunan Şirin, BDDK'daki görev süresi gelecek yıl doluyor.

 

Öte yandan kulislerde konuşulan bir başka isim ise TMSF Kurul Üyesi Yüksel Görgeç. İddialara göre, Şakir Ercan Gül'ün daha önce görev süresi iki kez uzatıldığı için, Gül kısa bir süre başkanlık koltuğuna vekâlet ettikten sonra başkanlığa Görgeç atanacak. TMSF Fon Kurulu 7 kişiden oluşuyor. Başkanlığını TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün yaptığı kurul, İkinci Başkan Şakir Ercan Gül, Ahmet Ragıp Çelebi, Yüksel Görgeç, Rasih Muhammed Danış, Ali Hıdıroğlu ve M. Fatih Karaca'dan oluşuyor.

 

Sefer Yüksel/Habertürk


Geri Dön