İhale

TMSF'den İzmir'de dev satış! 70 milyon TL'lik iki gayrimenkulün satışı için düğmeye basıldı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) İzmir'in İnciraltı ve Çeşme bölgelerinde yer alan arsaları satışa çıkardı. Söz konusu taşınmazların toplam satış bedeli 70 milyon 60 bin TL olarak açıklandı. 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Egenin incisi İzmir’de yer alan toplamda iki adet taşınmazın satışı için düğmeye bastı. Paylaşılan detaylara göre ismi belirtilmeyen bir firmanın amme alacaklarına karşı Balçova ve Çeşme’deki taşınmazları satışa çıkaran Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu iki taşınmazdan toplam 70 milyon 60 bin TL gelir elde etmeyi hedefliyor.


İNCİRALTI’NIN KALBİNDE 


Egedesonsöz'de yer alan habere göre İzmir’de planlama süreci süren Balçova’nın İnciraltı bölgesinde 3 bin metrekarelik alan planlarda 1/1.000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı onama sınırları içerisinde kaldığı, 1/1.000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı'nda Ticaret-Turizm-Konut Alanı, 30 m'lik Taşıt yolu - Otopark Alanı ve Park Alanı şeklinde geçtiği kaydedildi. TMSF tarafından verilen bilgide ayrıca, “Parsel üzerinde müstakil kullanımlı mesken ve yardımcı yapılar yer almaktadır. Parsel sınırları ~160-170 cm yüksekliğinde betonarme duvar ve üzeri tel çit ile belirlenmiştir. Parsele giriş parselin güneydoğu köşesinden sağlanıyor. Balçova Belediyesi İmar Müdürlüğü arşivinde gerçekleştirilen incelemede, söz konusu yapıya ait mimari proje bulunmamakla birlikte ruhsat ve yapı kullanma izin belgesine sahip olduğu tespit edilmiş olup ruhsat ve yapı kullanma izin belgesi üzerinde gerçekleştirilen incelemelerde parsel üzerinde toplam 798 metrekare kapalı alan olduğu görülmüştür” ifadelerine yer verildi Taşınmaz için Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu  komisyonun 33 milyon 440 bin Türk Lirası bedel belirlediği de kaydedildi.

DENİZE SIFIR KONUMDA 

Satışa sunulan bir diğer taşınmaz da tatilcilerin gözde ilçeleri arasında yer alan Çeşme’nin Ilıca Mahallesi’nde bulunuyor. Deniz 35 metre mesafede bulunan taşınmazda da konut yer alırken, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu komisyonu söz konusu bu alan için ise 36 milyon 620 bin Türk Lirası bedel biçti. 

AÇIK ARTIRMA USULÜ İLE SATILACAK 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından yayımlanan metinde şirkete ait olan taşınmazların açık arttırma usulü ile satılacağı kaydedilirken, ilk satış günü 9 Temmuz 2024 şeklinde açıklandı. Merakla beklenen satışın ilk gün gerçekleşememesi durumunda 2. ihale günü ise 16 Temmuz 2024 olacak. Söz konusu İhale İstanbul’da yer alan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu binasında yapılacak. 

 

İstanbul'da sahiplerinden veya devletten kiralanan arsalara konut yapılsın önerisi!

Kocaeli ve Yalova'daki 5 konut, 2 arazi ve 6 arsa satılıyor! 

İstanbul Bahçelievler'deki 6 katlı bina neden çöktü? Uzman isim 11 maddede sıraladı!