30 / 06 / 2024

İstanbul'da sahiplerinden veya devletten kiralanan arsalara konut yapılsın önerisi!

İstanbul'da sahiplerinden veya devletten kiralanan arsalara konut yapılsın önerisi!

İstanbul'da konut sorunu hız kesmeden devam ederken, X hesabından yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken İnşaat Doktoru'ndan İstanbul'da sahiplerinden veya devletten kiralanan arsalara konut yapılsın önerisi geldi.



Mega kent İstanbul'un deprem ve kentsel dönüşüm kaynaklı ihtiyaç hariç tutulduğunda, yıllık ortalama 123 bin, 10 yıllık dönemde de 1.23 milyon yeni konut ihtiyacı olduğu belirtiliyor.

Mega kent İstanbul'da konut sorunu hız kesmeden devam ederken, X hesabından yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken İnşaat Doktoru'ndan İstanbul'da sahiplerinden veya devletten kiralanan arsalara konut yapılsın önerisi geldi.

İnşaat Doktoru resmi X hesabı https://twitter.com/insaatdr üzerinden yaptığı paylaşımda "İstanbul’da konut modeli olarak arsanın uzun vadeli kiralanarak üzerine konut yapımı önerisi mevcut. İngiltere’de bu uygulanıyor. (Leasehold) 100 yıllık leasing ile Arsa sahiplerinden veya devletten kiralanan arsalara konut yapılıyor. Örneğin İngiltere’nin nispeten ufak bir şehri Brighton’da aşağıdaki apartmanın 60 yıllık zamanı kalmış." ifadelerini kullandı.

İnşaat Doktoru'nun paylaşımı şu şekilde:

İstanbul’da konut modeli olarak arsanın uzun vadeli kiralanarak üzerine konut yapımı önerisi mevcut. 

İngiltere’de bu uygulanıyor. (Leasehold) 100 yıllık leasing ile Arsa sahiplerinden veya devletten kiralanan arsalara konut yapılıyor. Örneğin İngiltere’nin nispeten ufak bir şehri Brighton’da aşağıdaki apartmanın 60 yıllık zamanı kalmış.

Bu zaman azaldıkça verilen ücret de düşüyor. Bu sebeple apartmandaki 2+1 bir daireye 100 bin pound yani 4.1m TL isteniyor 

 

Kocaeli ve Yalova'daki 5 konut, 2 arazi ve 6 arsa satılıyor! 

İstanbul Bahçelievler'deki 6 katlı bina neden çöktü? Uzman isim 11 maddede sıraladı!

Kiracı tahliye davasını kaybetti, avukatı istinafa itiraz etmemek için ev sahibinden para istedi!


Geri Dön