03 / 05 / 2024

TNT, 8 milyon euro'ya Sabiha Gökçen'e taşınıyor

TNT, 8 milyon euro'ya Sabiha Gökçen'e taşınıyor

TNT Ekspres, tüm önemli operasyonlarını Sabiha Gökçen Havalimanı'na taşıyor



Dağıtım sektörünün önde gelen şirketlerinden TNT Ekspres, tüm önemli operasyonlarını Atatürk Havalimanı'ndan Sabiha Gökçen Havalimanı'na geçirecek 8 milyon euro'luk yatırım anlaşmasına imza attı.
TNT Ekspres Güney Avrupa Bölge Direktörü Christian Drenthen, Türkiye Genel Müdürü Turgut Yıldız ve Sabiha Gökçen Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş yöneticisi Gökhan Buğday, şirketin Türkiye'deki performansını ve yatırım projesini değerlendirdi. 
Türkiye'de 2009'da ağırlık bazında bir önceki yıla göre yüzde 19.4'lük bir artış yaşandığını belirten Yıldız, TNT'yi Anadolu yakasında operasyon merkezi olan tek uluslararası şirket olarak müşterilerden 1 saat daha geç gönderim sağlanacağının altını çizdi.
Drenthen de, "Atatürk Havalimanı'ndaki aşırı kalabalık nedeniyle yaşadığımız sorunlar, İstanbul'da yeni bir vizyona sahip olma isteğimizle birleşince bu çok kârlı yatırım projesi ortaya çıktı. TNT'nin operasyonlarını sürdürdüğü diğer büyük ülkelerde yurtiçi taşımacılık faaliyetlerinin yoğun olmasına karşın Türkiye'nin avantajı, yurtdışı taşımacılığın ağırlıkta olması" dedi.
Kıvanç Özvardar/Milliyet

Geri Dön