29 / 04 / 2024

TOBB iştiraki GTİ'den Van'a 20 Hürriyet Evi!

TOBB iştiraki GTİ'den Van'a 20 Hürriyet Evi!

Kampanyanın dördüncü gününde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) iştiraki GTİden (Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş.) 20 ev yapımını karşılayacak miktarda 165 bin liralık bağış geldi



Hürriyet Gazetesinin depremde en ağır hasarı gören Vanın Erciş ilçesinde kuracağı Hürriyet Mahallesi için bağış kampanyası devam ediyor.

Hürriyet okurlarının kampanyaya devam eden yoğun ilgisi sayesinde dört günde üç ayrı hesapta toplanan bağış miktarı 750 bin lirayı buldu. Böylece, dördüncü gün sonunda Doğan Grubunun 1 milyon liralık katkısıyla birlikte toplanan 1.7 milyon lirayı aşan kaynakla Kızılay, toplam 210 Hürriyet Evi kurulabilecek. Kampanya depremzedelerin kış koşullarına prefabrik evlerde girmelerini amaçlıyor. Kampanya, Doğan Grubunun 1 milyon TL bağışta bulunmasıyla başladı. Kampanyanın ilk gününde Doğan Grubunun bağışının yanısıra Trabzonspor kulubü kampanyaya 83 bin lira katkıda bulundu. Limak Bitlis Çimento şirketi 50 bin lira bağışlarken, tekstil ve hazır giyim firması LC Waikiki, 10 ev karşılayacak şekilde 82 bin 500 lira katkı yaptı. Kampanyanın ikinci gününde Ankaralı işadamı Hayrettin Özaltın 15 Hürriyet Evi, TAV Havalimanları Holding ise 10 Hürriyet Evi için bağışta bulundu. Tamsa Fayans Sanayi 31 bin lira bağışladı.

Banyo, tuvalet, mutfak var

Hürriyet Evleri, kış koşullarına dayanıklı olurken içerisinde mutfağı, banyosu ve tuvaleti olacak. Kurulacak evlerde 5 kişi yaşayabilecek. Daha kalabalık aileler için de banyosuz ve tuvaletsiz evler bulunuyor. Bunlar da Hürriyet evlerine monte edilerek kullanılabilecek. 10 yıl dayanıklı olan bu evleri daha sonra Kızılay tarafından toplanarak yeniden kullanılabiliyor.

Dünya standartlarında

Yapı malzemesi ve ısı izolasyonu yönünden uluslararası standartlara sahip olan evler, modüler ve prefabrik açıdan çelik konstrüksiyonlarla üretiliyor. Kapı ve pencereler de standartlara uygun tasarlanmış. Duvar panel kalınlıkları dış panel 4.1, iç panel 4.1 santimetre. Taban ve tavanda 5 santimetre kalınlığında cam yünü içeren yapı malzemeleri kullanılıyor. Evlerin içinde termosifon, duş, duş perdesi, ayna ve havluluk da bulunuyor.

HESAP NUMARALARI

İş Bankası

Mithatpaşa Şubesi

Hesap Numarası TL

4228 - 0971947

IBAN TR***********0***********7

İş Bankası Şube Kodu 4228


Ziraat Bankası Kızılay Şubesi

Hesap No 685-2868-5189

IBAN TR0***********000028685189 Şube Kodu ve Adı 685- Kızılay/Ankara

Para Cinsi TRY

 

Garanti Bankası Kızılay Şubesi

Hesap adı: Van Depremi-Hürriyet

Şube: 082-Kızılay

Hesap no: 6294703

Hesap türü : Vadesiz Hesap

Döviz kodu : TL

IBAN TR72 0006 2000 0820 0006 2947 03


YARDIMLAR

Doğuştan Ercişte günde 2 bin kişiye yemek

Doğuş Grubu, Van Erçişte kurulan yemekhane ve üretim merkezinin dahil olduğu 640 metrekarelik yemek çadırında, günde 2 bin kişiye 3 öğün sıcak yemek vermeye başladı. Dağıtılmak üzere 24 metrekarelik 200 çadır ve 4 bin battaniye de gönderildi.

Eczacıbaşı, Vana temizlik ürünü göderdi

Eczacıbaşı Topluluğu, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, sabun, kolonya, ıslak mendil, antibakteriyel jel gibi hijyen ve temizlik ürünlerini Kızılay aracılığıyla bölgeye gönderdi. Topluluk portföyündeki ürünler sağlık ürünleri de ihtiyacı olan sağlık kuruluşlarına iletildi.

Nişantaşı restoranları 210 bin lira topladı

Depremin ardından sosyal medya üzerinden yaptığı çağrıyla yardım kampanyalarına öncülük eden Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgülün talebiyle Nişantaşıdaki ünlü restorantlar ve kafeler de, çarşamba günkü 210 bin TL tutan cirolarını Vandaki depremzelere gönderdi.

PO, kurtarma araçları için yakıt veriyor

OMV Petrol Ofisi, Vandaki depremde görev alan arama kurtarma çalışmalarındaki araçlara yakıt desteği sağlayacak. OMV Petrol Ofisi ilk günden beri, Van ve Ercişte bayileri aracılığıyla arama kurtarmada kullanılan araçlara kesintisiz yakıt temin ediyor.

Anadolu Sigorta, özel ihbar hattı oluşturdu

Anadolu Sigorta, Vandaki depremin ardından sigortalılarının mağduriyetlerini en aza indirmek ve mümkün olan en kısa sürede yardım etmek için özel ihbar hattı oluşturdu. 42 hasar ihbarı geldiği, tahmini hasarın 1 milyon 250 bin lirayı bulduğu duyuruldu.

Kumtelden 2 TIR ısıtıcı yola çıktı

Kumtel Elektrikli Ev Aletleri A.Ş., Kayseri Valiliği ve Kimse Yok Mu Derneği aracılığı ile bölgeye elektrikli ve katalitik soba gönderdi. Kumtel Başkanı Mustafa Köseoğlu, 276 katalitik soba gönderdik. Ayrıca 1 TIR elektrikli soba da gönderdik dedi.

Toyotadan Vana 10 milyon Yen

Toyota Motor Japonya, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş ve Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş., Vana 10 milyon yen yardımda bulunacak. Toyotadan yapılan açıklamada, iki ulus arasındaki karşılıklı sempati ve dostluk doğrultusunda yeniden yapılanmaya katkı için  bağış yapılacağı belirtildi.

Metro Grouptan Vana 500 bin liralık yardım

Metro Group şirketleri Metro Toptancı Market, Real Hipermarketleri ve Media-Saturn-Holding 500 bin liralık yardımı Vana gönderecek. Real, süt tozu, bebek bezi, ıslak mendil, el temizleme jeli, su, pirinç, un, makarna, konserve battaniye, kışlık giysi, eldiven, çorap, uyku tulumu içeren 4 TIR gönderecek.

HÜRRİYET


Geri Dön