29 / 04 / 2024

TOBB'un eski binası güvenlik karargâhı olacak

TOBB'un eski binası güvenlik karargâhı olacak

TOBB'un Ankara'daki eski binası terörle mücadelenin yeni merkezi oluyor



İçişleri'ne bağlı olarak yeni kurulan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Aralık'tan sonra burada faaliyete geçecek. Terörle mücadeleye ilişkin politika ve stratejileri geliştirmek ve koordinasyonu sağlamak üzere kurulan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı,  Ankara  Kızılay'da bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) eski binasına taşınacak. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın talip olduğu bina Aralık ayının başlarında yeni sahiplerini ağırlayacak. Bugüne kadar iş dünyasının önemli kararlarının alındığı bina bundan böyle terörle mücadele hakkında yeni politikalara imza atacak.

ANKARA'NIN MERKEZİNDE
İçişleri Bakanı'nın başkanlığında kurulan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Genelkurmay İkinci Başkanı, Jandarma Genel Komutanı, MİT, Adalet, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları müsteşarları, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı, Emniyet Genel Müdürü ve Sahil Güvenlik Komutanından oluşacak. TOBB'un eski binası iki farklı müstakil bloktan oluşuyor. Ankara'nın merkezinde bulunan bina tüm bakanlıklara da oldukça yakın bir mesafede bulunuyor.

İKİZ KULELERDEN YILDA 6 MİLYON DOLAR GELECEK
Eski binasından taşınan TOBB ise Eskişehir - Ankara yolu üzerinde 200 milyon dolara mal ettiği yeni yerine taşındı. TEKEL İkiz Kuleleri olarak bilinen binanın büyük bir bölümünü kiraya verecek olan TOBB, yılda 6 milyon dolarlık bir kira kaynağı almayı planlıyor. Kira için metrekaresi 10 dolar olarak belirlenen katlardan aylık olarak 500 bin dolar gelir elde edilmesi hedefleniyor. Talebin yoğun olduğu belirtilen binanın büyük bir bölümü sözleşmeler için pazarlık aşamasında.

'AVRUPA'NIN BOZUK SESLERİNE KULAKLARIMIZI KAPATALIM'
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu AB-Türkiye Oda Forumu Projesi kapsamında AB'ye yüklendi. Hisarcıklıoğlu, "İmtiyazlı ortaklık kavramının ne ahlaki ne de hukuki temeli vardır. Siz GB yapacaksınız, 'malların ticareti serbest' diyeceksiniz, ama onu satanlara taşıyanlara engeller koyacaksınız. Bu nasıl GB anlaşması?" derken, Türk kamuoyuna da Avrupa'dan gelen bozuk sesleri dinlememesi tavsiyesinde bulundu.
Sabah


Geri Dön