16 / 05 / 2024

Hızlı trenin güvenlik sisteminin tedarikçisi Huawei!

Hızlı trenin güvenlik sisteminin tedarikçisi Huawei!

Huawei, TCDDnin Ankara-Eskişehir arası Yüksek Hızlı Tren Hattı boyunca kurulacak yol boyu güvenlik ve izleme sistemlerinin tedarikçisi olmak üzere Savronik ile anlaşma imzaladı



Huawei Kurumsal İş Çözümleri Orta Asya ve Kafkasya Bölge Başkanı Philip Zhihui Liang, konuya ilişkin basın toplantısında yaptığı konuşmada, Huaweinin şu anda ürün ve çözümleriyle 140ı aşkın ülkede, dünya nüfusunun 3te 1ine hizmet verdiğini belirtti.

Türkiyede 2002 yılında Ankarada açtıkları ofisle çalışmaya başladıklarını ve 700den fazla çalışana ulaştıklarını söyleyen Liang, "Türkiyede ciddi yatırım yapmaya kararlıyız. 2010 yılında Çin dışındaki ikinci en büyük ARGE merkezimizi Türkiyede kurduk ve Türkiyede yatırıma devam edeceğiz" diye konuştu.

Bilgi ve iletişim teknolojileri geliştikçe Huaweiye yeni yatırım fırsatları doğduğunu söyleyen Liang, Huawei Kurumsal İş Çözümleri ile kamu, finans, eğitim, enerji, sağlık gibi çok çeşitli sektörde çözümler sunduklarını aktardı. Telekom konusundaki deneyimlerini kurumsal iş çözümleri pazarına yönelterek, bu alandaki yatırımlarını artırdıklarını ifade eden Liang, Huawei Kurumsal İş Çözümleri ekibinin ilk projesi gerçekleştirmek üzere TCDD ana iş ortaklarından Savronik ile TCDDnin Ankara-Eskişehir arası Yüksek Hızlı Tren Hattı boyunca kurulacak yol boyu güvenlik ve izleme sistemleri konusunda anlaşma imzaladıklarını aktardı.

Liang, bu anlaşma kapsamında, Huaweinin Türkiyede hızlı tren hatlarına yönelik ilk güvenlik ve izleme sistemleri tedarikçisi olacağına işaret etti. Türkiyede her anlamda büyüyen iş hacminin kendilerini daha büyük projeler için motive ettiğini kaydeden Liang, Türkiye ekonomisinin daha da gelişmesine katkıda bulunmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Huaweinin vizyonunun yaşamı iletişim yoluyla zenginleştirmek olduğunu belirten Liang, bulut bilişim teknolojisiyle hem daha geniş kitlelere daha hızlı hizmet götürüleceğini hem de gelişen teknolojiyle beraber artan geniş bantlı hizmetlere yönelik talebinin karşılanmasını sağlayacaklarını anlattı.

FATİH PROJESİ

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Liang, FATİH projesi konusundaki çalışmalarına ilişkin olarak, "FATİH projesini yakından takip ediyoruz. Uçtan uca bir çözüme sahip olduğumuzu biliyoruz. Veri merkezi, içerik yönetimi, okullar arasında ağ kurulumu, akıllı tahta, tablet bilgisayarları içeren uçtan uca çözüme sahibiz. Türkiyedeki bütün projeler için yerel iş ortaklarıyla çalışmayı tercih ediyoruz. Doğrudan projelerde yer almıyoruz" diye konuştu.

Liang, TCDD projesinde Huaweinin tercih edilmesinde teknolojik gelişmişliğin yanı sıra bu işe adanmış bir yerel servis ekibine sahip olmalarının rol oynadığını kaydederek, "Çinde 8 bin kilometrelik hızlı tren ağına sahibiz. Huawei Çinde en büyük hızlı tren iletişim teknolojileri sağlayıcısıdır" diye konuştu.

"FATİH PROJESİNE İKİ ÖRNEK UYGULAMAYI HAYATA GEÇİRDİK"

Huawei Kurumsal İş Çözümleri Direktörü Özay Uyanık da, Türkiye ofisinin, Orta Asya ve Kafkasya merkez ofisi olarak görev yaptığını anımsatarak, vizyonlarını, "bölgenin lider bilgi ve iletişim altyapısı tedarikçilerinden biri olmak" şeklinde tanımladı.

Çalışanların yüzde 50sinin ARGE birimlerinde görevli olduğuna işaret eden Uyanık, bu şekilde müşteri ihtiyaçlarını anlayarak ona uygun ürün geliştirmeye yönelik çalıştıklarını aktardı. Huaweinin güçlü olduğu alanın, sektörlere özgü çözümler üretmek olduğunu söyleyen Uyanık, e-eğitim mimarisi çalışmalarından örnekler verdi. Uyanık, tablet bilgisayar, akıllı tahta, sınıf içi video konferans çözümleri, güvenlik kameraları, iletim hatları ile arayüzde içerik platformu gibi, bir projenin tüm ihtiyaçlarını sağlayabileceklerini anlatarak, bu kapsamda İstanbul ve Ankaradaki iki okulda FATİH projesine örnek olacak iki uygulamayı hayata geçirdiklerini bildirdi. Demiryollarına yönelik projeler için 2002 yılından bu yana geliştirdikleri patentleri bulunduğunu ifade eden Uyanık, burada da uçtan uca çözüm sunduklarını kaydetti.

HUAWEI CEBIT FUARINDA ÜRÜNLERİNİ TANITACAK

Toplantıda verilen bilgiye göre, Huaweinin Kurumsal İş Çözümleri pazarı portföyünde kurumsal ağ altyapısı, iletişim teknolojileri, veri merkezi ve endüstri uygulamalarına yönelik yeni ürün ve çözümler yer alıyor. Buna ek olarak, Huawei, bulut bilişim veri merkezi çözümleri ve girişimcilik uygulamaları sunuyor.

6-9 Ekim 2011 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Beylikdüzünde gerçekleşecek olan CeBİT Bilişim Eurasia 2011 fuarında Huawei, bütünleşik iletişim, videokonferans, telepresence ve farklı endüstrilere yönelik çözümlerini tanıtacak.

AA


Geri Dön