Otomobil

TOGG 1 şarjda kaç km gider? TOGG evde şarj oluyor mu?

TOGG hakkında heyecan dorukta. Bu noktada TOGG 1 şarjda kaç km gider? TOGG evde şarj oluyor mu? şeklinde sorulan soruların sayısı artmaya başladı. İşte yanıtlar!Peki TOGG 1 şarjda kaç km gider? TOGG evde şarj oluyor mu?

TOGG’un 6 şarj ünitesi Bolu’da TEM Otoyolu üzerinde bir tesiste kurulumu tamamlandı ve hizmet vermek için gün sayıyor. Peki TOGG 1 şarjda kaç km gider? TOGG evde şarj oluyor mu?

İşte detaylar…

TOGG 1 ŞARJDA KAÇ KM GİDER?

Tek şarj ile batarya kapasitesine bakıldığı zaman 300 km ve 500 km menzile sahip iki farklı güç paketi sunulacaktır. Aracın bataryalarının 30 dakikadan kısa sürede şarj edilebilmesi planlanmaktadır. TOGG akıllı teknolojisi sayesinde kullanıcıların hayatına birebir dokunacak. 500 kilometre menzili planlanıyor aynı zamanda 15 yılda 5 model üretilecek. TOGG 2022 sonunda ilk seri üretim aracını banttan indirecek. 2023 yılında pazara çıkarmayı düşünüyor.

TOGG EVDE ŞARJ OLUYOR MU?

Elektrikli araçlar evde şarj olabilir. Ancak elektrikli aracınızın soket tipine uygun bağlantıyı bulabilirseniz aracınızı evde şarj edebilirsiniz.  TOGG açısından konu ele aldığımız zaman Türkiye'de kurulu sistemler, şimdilik tip 1 ve tip 2 için elverişli olabiliyor. Dolayısıyla evde şarj mümkün olmakla birlikte 43 KW'a kadar enerji alabilmek mümkündür. Genel olarak elektrikli araçları incelediğimiz zaman ise, her gece nasıl telefon, laptop şarj ediliyorsa, elektrikli araçlar da şarj edilebilir. Şarja takıp sabah bataryası dolu bir şekilde kullanabilirsiniz. Şu an birçok elektrikli araç üreticisi, araçlarını satarken ücretsiz ev tipi şarj kurulumu da yapılmaktadır. Bağlı veya portatif bir şarj kablosunu duvara monte edebilen kompakt bir ünite, kalifiye bir ekip tarafından kurulumu yapılıyor. Fakat dışardaki şarj istasyonları ile kıyasla şarj süresi biraz daha uzun oluyor. Bu konuda örnek verilirse, evinizde 12 saatte şarj ettiğiniz otomobilinizi dışardaki kurulu şarj istasyonlarında 45 dakika gibi bir sürede şarj edebilirsiniz. Dışardaki bu sürede de yüzde 80 doluluk oranına ulaşırsınız. Bunun nedeni ise arabaya verilen güç ile araba ekipmanlarından alınabilen güçtür. Evde kendi imkanlarınız ile şarj ettiğiniz süre, genellikle tek fazlı bağlantı kurulmasından uzuyor. Elektrikli şarj istasyonlarındaki akımın daha yüksek olmasından dolayı çok daha hızlı şarj olmaktadır. Evde şarj ettiğiniz durumda gelecek olan elektrik faturası da kullanıcıları düşündürse bile şu anki petrol fiyatlarıyla kıyaslandığında ulaşım maliyeti çok daha uygun fiyatlıdır.

Öğrencilere ulaşım desteği nasıl olacak? Öğrenci ulaşım desteği nasıl yapılır?

Anaokulu desteği ne zaman yatacak? Anaokulu yardımı için nereye başvurulur?

Eczane reçete başı ücret 2022 ne kadar? Eczane reçete başı ücret desteği kaç TL?