Otomobil

Togg için 'ŞarjetTR' uygulaması devreye giriyor! Yüzde 25 indirim olacak!

Türkiye'nin yerli ve milli elektrikli otomobili TOGG'a ilişkin yeni gelişmeler gündeme gelmeye devam ediyor. Mart 2023'te yollara çıkacağı söylenen yerli otomobil TOGG için enerji altyapısı çalışmalarında da sona gelindi. 2023 yılında yollara çıkacağı konuşulan TOGG'un enerjisini nereden alabileceğini gösterecek ŞarjetTR uygulaması EPDK tarafından geliştirildi

Yerli ve milli otomobil TOGG için enerji altyapısı çalışmalarında da sona gelindi. 2023 yılında yollara çıkacağı konuşulan TOGG'un enerjisini nereden alabileceğini gösterecek ŞarjetTR uygulaması EPDK tarafından geliştirildi. 1 Ocak 2023 tarihinde devreye girecek uygulamayla elektrikli araçla seyahat edenler güzergâhları boyunca bulunan şarj istasyonlarının konumlarını görebileceği gibi şarj istasyonlarının boş ve doluluk bilgisine erişme ve randevu alma gibi seçeneklere de erişebilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) uzun bir zaman önce elektrikli şarj istasyonlarına yönelik çalışmalarına başlarken, ilgili kurum ve sektör temsilcileri ile de görüşerek diğer ülke uygulamalarının birden fazlasını inceledi. Peki şarj ücretleri ne kadar olacak? İşte detaylar...

Sabah'ın haberine göre, elektrikli araçlar için şarj istasyonlarının kurulması, şarj altyapısının gelişmesi ile tüm ülkeyi kapsayacak bütüncül bir şarj ağının oluşması için "Şarj Hizmeti Yönetmeliği" ve diğer ikincil düzenlemeleri düzenleyen kurum, yapılan düzenlemelerle birlikte elektrikli araç sahiplerinin kaliteli ve sürekli şarj hizmeti alması için çalışmalarına hız verdi.

Uygulama ile vatandaşlara hızlı ve yavaş şarj seçenekleri de sunulacak. Hızlı şarj, daha yüksek olacağı için vatandaşlar bir saatlik molalarında yavaş şarjı kullanarak seyahat maliyetini düşürebilecek.

FİYAT İNDİRİMİ OLABİLİR Mİ?

Şarj için fiyat tarifesi ise serbest piyasaya dayalı olarak belirlenecek ve daha sonra açıklanacak. Öte yandan büyük şarj istasyonlarının sabit müşterilerini koruyabilmeleri için fiyatlarda indirim uygulayabilmelerine olanak sağlanacak.

Örneğin her zaman aynı şarj istasyonu ağını kullanan bir vatandaşa veya Taşıt Tanıma Sistemi ile elektrik alan birine söz konusu istasyon normal vatandaşa uyguladığı fiyat masrafından en fazla yüzde 25 indirimli elektrik satabilecek.

Rekabet koşullarını ortadan kaldıran bir fiyat politikasına izin verilmeyecek. Ayrıca vatandaş aracını evde şarj etmek isterse, meskenler için elektrik tarifesi ne kadar ise faturasına kullandığı kadarlık tutar yansıtılacak.

43 ŞİRKET ŞARJ AĞI İŞLETMESİ LİSANSI ALDI!

Şirketler EPDK'dan aldıkları şarj ağı işletmeci lisansı kapsamında şarj ağı işletebilirken, şimdiye kadar 43 adet şirkete şarj ağı işletmesi lisansı verildi. Türkiye genelinde yaklaşık 9 bin 650 adet elektrikli araç bulunurken, 3 bin 640 adette halka açık şarj noktası bulunuyor.

TOGG'un yollara çıkmasıyla birlikte şarj istasyonlarının sayısında da artış yaşanacak. Araçtan şebekeye elektrik teknolojisi, akıllı şebekeye destek olacak diğer ileri teknolojik uygulamalar, batarya değiştirme istasyonları gibi birçok konu da EPDK tarafından çalışılar sürdürülüyor.

Emekli promosyonlarda zamlı yarış! Bankalar peş peşe güncelledi! En yüksek promosyon ne kadar? Ziraat, İŞ,TEB...

Dolar 2 hafta sonra bu rakamı görecek! Peş peşe açıklanan rakamı görenler çarpılıp kaldı! Hemen siz de bir bakın!

Ramazan Kurtoğlu ''elinizdeki altınları sakın satmayın'' dedi! Üstüne basa basa uyardı!