Toki

Borcu olanlar dikkat! TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası bugün sona eriyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın borcunu peşin ödeyerek, tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için başlatmış olduğu yüzde 25  indirim kampanyası bugün sona eriyor.

Türkiye’nin dört bir yanındaki dar ve orta gelirli vatandaşları konut sahibi yapmayı sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine geri ödemeleri süren konut ve iş yerleri için yüzde 25 indirim kampanyası başlatmıştı.

23 Eylül’de başlatılan TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası bugün sona eriyor. Borcunu peşin ödeyerek, tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yüzde 25 indirim kampanyasının detaylarını merak ediyor. 

TOKİ YÜZDE 25 İNDİRİM KAMPANYASI DETAYLARI


Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yüzde 25 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak olan vatandaşlar da yararlanabilecek. Borcunun tamamını kapatamayacak olanlar borç bakiyelerinin yüzde 25'inden az olmayacak biçimde yapacakları peşin ödemelerde, yüzde 25 indirim kampanyasından kısmi şekilde faydalanmış olacak.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yüzde İndirim kampanyası kapsamında yer alan  alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın gerçekleştirildiği aya ait taksit ödemelerini yapmış olması şartı aranıyor. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcunun da bulunmaması gereken şartlar arasında yer alıyor.

Son günün bugün olarak açıklandığı TOKİ yüzde 25 indirim kampanyasından, geri ödeme taksitleri en geç 2023 yılı Haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri alıcıları yararlanıyor. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan konut ve iş yeri alıcılarına herhangi bir ndirim imkanı sağlanmıyor.

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyasından yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de alabilecek. 

Verilen detaylara göre kat mülkiyeti oluşan projelerde tapu devir işlemi için tapu harcı peşin biçimde ödenecek. Banka şubesine yapılan başvurularda, site yönetiminden borcu yoktur ile ilgili Belediye’den rayiç bedel belgesi getirilmesi de gereken şartlar arasında yer alıyor.

23 Eylül 2024 tarihinde başlayan TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası için başvurular bugün sona eriyor. Bu tarihten sonra yapılacak  olan borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından faydalanılması mümkün olmayacak. 

TOKİ YÜZDE 25 İNDİRİM KAMPANYASI KREDİ KOŞULLARI 

Parası olan konut aldı! Satışlar son 24 ayın en yüksek seviyesine çıktı!

Milli Emlak iki şehirde taksitle konut, arsa ve arazi satıyor!

Tebernüş Kireçci sordu: Konut yatırım aracı olur mu, olmaz mı?