Otomobil

TOGG’un yüzde kaçı devletin? TOGG fiyatı ne kadar?

TOGG için geri sayım devam ediyor. TOGG’un ne zaman seri üretime geçeceği milyonların merak ettiği konu oldu. İşte detaylar!İşte sorulan soruların yanıtları…

Togg'un fabrikasının açılmasına günler kala, TOGG’un yüzde kaçı devletin? TOGG fiyatı ne kadar? soruları hız kazanmaya başladı. İşte sorulan soruların yanıtları…

TOGG’UN YÜZDE KAÇI DEVLETİN?

Kuruluş, 25 Haziran 2018 yılı, TOGG’un genel merkezi, Gebze, Kocaeli’nde bulunuyor. TOGG’un yapımında ve daha sonraki aşamalarında yer alan kilit kişiler, Gürcan Karakaş (CEO) Sergio Rocha (COO). TOGG sahipleri ise, Anadolu Grubu (yüzde 23) BMC (yüzde 23) Turkcell (yüzde 23) Zorlu Holding (yüzde 23) TOBB (yüzde 8).

TOGG FİYATI NE KADAR?

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un fabrikasının açılmasına günler kala Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bazı açıklamalarda bulundu. TOGG’un fiyatının ne kadar olacağı araştırılıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, otomobillerin seri üretim tarihini de açıkladı. Diğer yandan Anadolu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile TOGG'un fiyatının ne kadar olacağını da duyurmuştu.

TOGG SERİ ÜRETİME NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un fabrikasının açılmasına günler kala Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank herkesin merakla beklediği o açıklamaları yaptı. Fiyatı merakla beklenen Togg'a ilişkin konuşan Bakan Varank, otomobilin seri üretiminin 29 Ekim 2022 tarihinde başlayacağını dile getiren ve fiyat bilgisi olarak da "Rakip elektrikli otomobillere göre ucuz olacak" diye konuştu.

Yıl sonuna kadar üretilen araçların teste tabi olacağını açıklayan Bakan Varank fabrikanın 2025 yılına kadar tam kapasite çalışacağını da söyledi. TOGG'un C-segment SUV modelinin arkadan itişli versiyonları düşük ÖTV diliminde bulunuyor. Anadolu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan "TOGG, yüzde 10 ÖTV diliminde kesin kalıyor. Biz fizibilite hazırlarken ÖTV'yi yüzde 7 hesaplamıştık. Üç puanlık bir fazlalık var ÖTV’de" ifadelerini kullandı.

TOGG NE ZAMAN SATIŞA ÇIKIYOR?

Anadolu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Türk vatandaşının ulaşabileceği bir araç olacağını düşünüyoruz" dedi. ÖTV dilimine göre hesaplandığında TOGG'un C-segment SUV modelinin 900 bin lira civarında olacağı düşünülüyor. Ekim ayı itibariyle seri üretime geçilmesi planlanan TOGG, satışa Mart 2023 yılında çıkacak.

Bakanlık açıkladı! Yetişen 3.400 TL alıyor! İşte detaylar!

Ehliyet yenileme süresi uzatıldı mı? Ehliyet yenilemek için ne yapmam gerek?

Emekli zammında çifte zam mı yolda? İşte herkesi heyecanlandıran haber!