01 / 05 / 2024

Tokat GOP Bulvarı için yeni yapılacak binalar geriye çekilecek!

Tokat GOP Bulvarı için yeni yapılacak binalar geriye çekilecek!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, GOP Bulvarı’nın genişletilmesi amacıyla yeni yapılacak olan binaların 2-3 metre geriye çekilerek yapılması için çalışma başlattıkların ifade etti.



Tokat’ta kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında  Gaziosmanpaşa(GOP)  Bulvarı’nda eski binaların yıkım çalışmaları devam ediyor. Yıkılan binaların yerine yapılacak olan yeni binaların ise GOP Bulvarı’nın genişletilmesi için Belediye Meclisi tarafından önerge verildiği bu anlamda çalışma yapıldığı bildirildi. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, GOP Bulvarı’ndaki bina sahiplerinin eskiyen ev ve iş yerlerini yıkarak yenisini yapmak için belediyeye başvurduğunu ifade ederek, "Yeni yapılacak binaların 2-3 metre geriye çekmek suretiyle GOP Bulvarı’nı genişletmeyi düşünüyoruz. GOP Bulvarı’nın her iki tarafında yeni yapılacak binaların 2-3 metre geri çekilmesi ile birlikte yol genişleyecek. Bu anlamda belediye meclisimizde önerge verdik. Şuanda ekiplerimiz çalışıyor. Bu çalışma 1-2 yılda değil ama 10-15 yılda olabilecek bir şey” dedi.


Ana cadde üzerindeki eski binaların yerine yeni bina yapacak olan vatandaşları mağdur etmeyeceklerini ifade eden Başkan Eroğlu, “Eski binalar yıkılarak yeni binalara dönüşmeye başladı. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek için binalarının ön tarafından vermiş oldukları fedakarlığı bir kat daha fazla vermek suretiyle giderelim diye bir düşüncemiz var” diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön