15 / 05 / 2024

Tokat Turhal Barajı için acele kamulaştırma kararı verildi!

Tokat Turhal Barajı için acele kamulaştırma kararı verildi!

Bakanlar Kurulu, 2015 Yılı Yatırım Programında yer alan Tokat-Turhal Gülüt Projesi kapsamındaki Turhal Barajı'nın yapımı amacıyla bazı taşınmazların DSİ Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.



Tokat Turhal Barajı için kamulaştırma kararı verildi!

Bakanlar Kurulu, 2015 Yılı Yatırım Programında yer alan Tokat-Turhal Gülüt Projesi kapsamındaki Turhal Barajı'nın yapımı amacıyla bazı taşınmazların DSİ Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi. 


Bakanlar Kurulu'nun, enerji projeleri kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasını öngören 13 karan. Resmi Gazete'de yayımlandı İtesis edilecek santraller ile enerji nakil hatiannın yapımı başta olmak üzere enerji projeleri kapsamında çok sa-t yıda taşınmaz acele kamulaştınlacak. 

Bakanlar Kurulu'nun enerji projeleri kapsamında bazı taşnmazlannın kamulaştırılmasını içeren 13 karan, Besni Gazete'de yayımlandı. 

Buna göre, Manisa, izmir, Aydın, Amasya, Tbkat, Erzincan, Siirt, Giresun, Bursa, Çarıkın, Kırklareli ve Balıkedr'de teds edilecek santraller g ile enerji nakil hatiannın yapımı amacıyla bazı taşınmazlar, ^ Maliye Bakanlığı tarafından acele ka mulaştınlacak. 

Zongıidakta enerji nakil hatlarının yapımı amacıyla bazı taşınmazlarda pilon yerlerinin mülkiyet şeklinde, hat emniyet sahalarının ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle TEDAŞ Genel Müdürlüğünce acele kamulaştırılmasına karar verildi. 

İsparta ve Afyonkarahlsar amrlan İçerisinde yer alan bazı taşınmazlar tb %d«ç-tscehisar ilçeleri Doğalgaz tletlm Hattı Projesi ile projeye alt sabit tesisler, ulaşım yollan, enerji nakil hatlan, katodlk koruma hatlan ve anot yataklannın yapımı amacıyla BOTAŞ Genel Müdürlüğü tarafından acele kam ulaştırılacak. 

TEtAŞ Genel Müdürlüğüne ait "154 kV Gaziantep 6", "154 kV Dikili", "154 kV Alaşehir Havza", "154 kV 9 Eylül GIS" trafo merkezi projeleri ile "154 kV Makine OSB trtlbatlan Projesi" kapsamındaki taşınmazların, söz konusu Genel Müdürlük tarafından kam ulaş tinim as kararlaştırıldı. TEİAŞ'a ait "154 kV (Ambarlı-Küçükköy) Brş. N.-Beyllkdüzü 1-2 Enerji tletlm Hattının 5 numaralı direğinin deplasmanı, 380 kV Tfepeören-Kurtköy-Kartal (Yenileme)?EnerJl tletlm Hattı Projesi ve 380 kV Sedko DGKÇS GIS TM-(Hamitabat DGKÇS-Alibeyköy TM Enerji tletim Hattına) Girdl-Çıkü Enerji iletim Hattı PToJed kapsamında güzergpha isabet eden taşınmazlar da direk yerleri mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarid İse irtifak hakkı kurulmak s ir etiyle acele kamulaştınlacak. 

- Baraj yapımı Bakanlar Kurulu, 2015 Yılı Yatırım Programında yer alan Tbkat-Hırhal Gülüt Projed kapsamın - RfskH alan ve kentsel dönüşüm flam Bu arada. Koca eli Yı in Gölcük ilçesi Merkez Mahalled anırtan içerendeki bir alan ile İzmit ilçesi Cedit Mahalled sınırlan içerisindeki bir alan riskli alan ilan edildi. 

Kayseri'nin Kocasdnan ilçesi Sahabiye ve Fâtih mahallelerindeki bazı alanların kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edümesd hakkındaki karar da yürürlüğe konuldu. 



Hürsöz


Geri Dön