28 / 04 / 2024

Tokat'a Dedeman Park Oteli inşa edilecek!

Tokat'a Dedeman Park Oteli inşa edilecek!

Orta Anadolu’nun en büyük kongre merkezli şehir oteli Dedeman Konya’nın sahibi, Atlas Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun, Tokat’a yatırım yapacak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti..



Büyük Tokat Oteli Dedeman Park Markası İle Yeniden Doğuyor. Orta Anadolu’nun en büyük kongre merkezli şehir oteli Dedeman Konya’nın sahibi, Atlas Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun, yıllardır atıl vaziyette bulunan Büyük Tokat Oteli vesilesi ile Tokat’da bulunmaktan ve Tokat’a yatırım yapacak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti


Geçmişten günümüze oda büyüklüklerinden, toplantı anlayışına, restoran konseptlerinden sağlık ve SPA merkezlerine otel standartlarının çok değiştiğini belirten Argun, yeni yatırımın tüm bu ihtiyaçlara eksiksiz cevap vereceğini aktardı. 

Neden Yıkılıp Yeniden Yapılmalı


Nusret Argun binanın yeniden yapılması ile ilgili şu ifadelere yer verdi; “Büyük Tokat Oteli'nin sahibi olan Tokat Otelcilik ve Turizm AŞ ile sözleşme imzalamamızın üzerinden yaklaşık 3 ay geçti. Bu işe başlarken düşüncemiz 60 odalı mevcut otelin tadili ile 4 yıldızlı otel konseptinde 120 veya 140 odalı bir otele dönüştürülmesi idi. Bununla ilgili tüm teknik çalışmaları hemen başlattık. Ancak masaya yatırdığımız hemen hemen her konuda çıkmaza düştük. Bunlar oldukça fazla ve son derece teknik konular olsa da birkaç tanesinden bahsetmek isterim.


Bildiğiniz üzere ilimiz deprem bölgesinde ve yatırım alanımız Yeşilırmak kenarında. Biz buraya toplam 22.000 m2 inşaat alanına sahip ve 11 katlı bir bina yapacağız. Gerek deprem yönetmeliği gerekse yatırımın sağlığı açısından zemin yapısı ve zeminin güçlendirilmesi oldukça önemli. Mevcut binanın buna imkan veremeyeceği ortaya çıktı. 30 yıl öncesinin inşaat teknolojisi ile yapıldığından biz ve teknik ekibimiz yeterince tatmin olmadık.


Diğer bir önemli husus binanın fiziki koşulları, örneğin 30 yıl öncesi yapılmış binamızın tavan yükseklikleri çok düşük. Bu durum merkezi iklimlendirmeye imkan vermiyor. Günümüzde düşük standart otellerde bile merkezi iklimlendirme bulunmakta. Mevcut haliyle kalorifer peteği ile ısıtma ve klima ile soğutma sağlanmakta. Asansör, yangın vb. birçok yönetmelik ve binaya yeniden inşaat ruhsatı almak açısından birçok açmazlar yaşadık. Bunlarında alternatif çözümlerinin teknik olarak mümkün olmaması karşısında ayrıntılı ve teknik altyapısı olan bir dilekçe ile şirkete durumu bildirdik. Bize belki de %20-25 gibi ek bir maliyet getirecek olmasına rağmen her yönüyle modern ve kanuni şartlara tamamen uygun ve uzun yıllar şehrimize hizmet edebilecek, kira süremizin sonunda da siz Tokatlılara teslim edebileceğimiz güzel bir eser ortaya koymak adına buranın yıkılıp yeniden yapılması için başvuru yaptık. Şirket yetkilileri bir kurul oluşturdu ve kurul raporu neticesinde bize yıkım iznini verdiler.”


Satınalma değilde uzun süreli kiralama yolu yöntemi uygulansada, projede maliyeti ikinci plana atıp düzgün bir eser çıkartmayı hedeflediklerini belirten Nusret Argun; Tokat'da istihdam yaratacak olmaktan, Tokat'ı Dedeman markası ile birlikte Türkiye'de ve Dünya'da tanıtacak olmaktan heyecan duyduğunun altını çizdi.    


Tokat ve ülke turizmine katkı sağlayacak


Atlas Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun basın toplantısında yaptığı konuşmada, Dedeman Park Tokat'ın öncelikle kültür ve kongre turizmini canlandırarak Tokat ve ülke turizmine, daha sonra şehrin sosyal hayatına büyük katkılar sağlayacağına inandığını belirtti. Yola çıkarken Türkiye'nin en köklü Türk Turizm markası Dedeman grubunu yanlarına aldıklarının altını çizen Nusret Argun, zincir bir otel markasının Tokat'a büyük katkılar sağlayacağını belirtti.


Yeni Tokat


Geri Dön