02 / 05 / 2024

Tokat'ta Prefabrik Ev Projesi'nde ihtiyaç sahibi aileler konut sahibi oldu!

Tokat'ta Prefabrik Ev Projesi'nde ihtiyaç sahibi aileler konut sahibi oldu!

Tokat'ın Almus ilçesinde harabe görünümündeki evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi aileler Almus Kaymakamlığı SYDV tarafından yürütülen " Prefabrik Ev Projesi " kapsamında yapılan modern konutlara yerleştirildi.



Tokat'ın Almus ilçesinde harabe görünümündeki evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerden 4'ü, Almus Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) yürütülen "Prefabrik Ev Projesi" kapsamında yapılan modern konutlara yerleştirildi.Vakfın çalışmaları sayesinde, yıkılma tehlikesi bulunan evlerden kurtulup sıcak yuvaya kavuşan aileler, Almus Kaymakamı Fatih Çelikkaya ve SYDV yetkililerine teşekkür etti.Kaymakam Çelikkaya,  yaptığı açıklamada, "Prefabrik Ev Projesi"nin hayata geçirilmesinde çok hassas olduklarını söyledi.



Proje kapsamında Almus merkez ve köylerinde alan taraması yaparak maddi durumu iyi olmayan ve evi kullanılamaz haldeki aileleri tespit ettiklerini belirten Çelikkaya, "Tüm ailelerin evlerinin ve aile izin verirse evin içine girip mutfak ve özellikle salonların fotoğrafını çekiyoruz. Diğer odalara herkesin özel hayatı olduğu için girmiyoruz. Mutfak, salon ve evin dışarından fotoğrafını çekip üyelerimize slayt ortamında aktarıyoruz. Uygun olanlara projemizi uyguluyoruz" diye konuştu.


Yeni Akit


Geri Dön