29 / 04 / 2024

TOKİ 100 bin konut kuraları için geri sayım başladı!   

TOKİ 100 bin konut kuraları için geri sayım başladı!   

TOKİ 100 bin sosyal konut projelerinde başvurular devam ediyor. Peki TOKİ 100 bin konut kuraları ne zaman çekilecek? İşte o tarih...



TOKİ 100 binkonut projeleri için başvurular sona eriyor. Başvuru yapan vatandaşlar merakla kura çekilişi yapılacak tarhi bekliyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Türkiye'nin 81 ilinde inşaa edilecek konutlar için kura başvurusu alan TOKİ, sonuçları noter huzurunda açıklayacak. 100 bin sosyal konut başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar, E-Devlet üzerinden başvuru gerçekleştirebilecek. İşte merak edilen,  TOKİ  başvurusu nasıl yapılır ve TOKİ kura sonuçları ne zaman yayımlanır?   konuları hakkında bazı bilgiler

TOKİ kura çekimi ne zaman?

TOKİ kura çekimi tarihi hakkında henüz yapılan bir açıklama yok. Daha önceki 50 bin konut projesinde başvurular 19 Nisan tarihinde bitmiş ilk kurlar 3 Mayıs'ta çekilmişti. İstanbul'da ise kura çekimleri haziran ayının sonlarında gerçekleşmeye başlamıştı. 100 Sosyal konut projesinde ilk kuranın 29 Ocak 2020'de çekilmesi bekleniyor. İstanbul'da ise tahmini kura çekiminin Şubat ayının ortalarında başlaması bekleniyor.

TOKİ başvuru şartları neler?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa ettirilecek konutlar için, T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’nin Proje İlinde bulunan yetkili şubelerinden başvurular kabul edilecektir.

Başvuru Bedeli 2+1: 500.- TL
Başvuru Bedeli 3+1: 1.000.-TL

Başvurular; 4 kategoride kabul edilecektir;

1. Kategori olan “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri”
2. Kategori olan “En az %40 Engelli Vatandaşlarımız”
3.Kategori olan “Emekli Vatandaşlarımız”
4. Kategori olan “Diğer alıcı adayları”

Başvurusu toplanacak gayrimenkullerin ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek, başvuru sahipleri arasında “Hak Sahibi Belirleme” kurası yapılacaktır.

Satışa sunulan konutlar için kura çekilişi yapılması halinde kura yeri ve saati İdarenin web sayfasında duyurulacaktır.

Satışa sunulmuş konut sayısından daha az başvuru olması durumunda, başvuruda bulunanlarca satın alınacak konutlar TOKİ’nin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından, noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile belirlenecektir.

Konutların, adet, brüt m², net m² ve fiyat bilgileri ihale sonrası netlik kazanacaktır.

Ödeme:

Hak sahiplerine konutlar;
Satış fiyatının %10’u peşin (Başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar), kalan tutarın tamamı aylık % 0.49 oran ve 240 ay vade ile ödenecektir. (T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından konut alıcılarına kredi kullandırılacaktır.)

Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.

Proje için yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde, başvuru bedeli belirlenecek geri ödeme takvimi sınırları içerisinde kısa sürede faizsiz bir şekilde iade edilecektir.

Başvuru şartları:

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

T.C. vatandaşı olması,

Proje il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması,

Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız gayrimenkullerin bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce TOKİ'den konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç).

Hane halkının aylık gelirinin, en fazla net 5.500 lira olması gerekmektedir. (İstanbul İli için 6.000 TL (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı.) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)

TOKİ 100 bin konut başvuruları için son 5 gün!

TOKİ'de bir hak sahibi birden çok konut alabilir mi?


Geri Dön