27 / 04 / 2024

Düşük faizli konut kredisi için geri sayım başladı! 

Düşük faizli konut kredisi için geri sayım başladı! 

Dar gelirliler için çıkarılan 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesinden sonra şimdi de orta gelirlilerin konut sahibi olabilmesi adına kredi kampanyası için geri sayım başladı...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eliyle hayata geçirilen 'İlk Evim İlk İş Yerim' projesinin ardından yürürlüğe girmesi beklenen orta gelirli için kredili konut kampanyası için de geri sayım başladı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, konut satışları, yüksek fiyat ve yüksek faiz nedeniyle son dönemlerde dibe vurdu. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre; satışlar, kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 34,1 azaldı. Üreticiler ve konut almak isteyen vatandaşlar kredi kampanyasını dört gözle bekliyor.

Düşük faizli konut kredisi için geri sayım başladı! 

KREDİ KAMPANYASINDA SONA GELİNDİ

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, hafta başında yaptığı açıklamada orta gelirlilerin konut sahibi olması adına hayata geçecek kampanya için çalışmalarda sona gelindiğini açıkladı.

Yine verilen bilgiye göre, Bakan Murat Kurum, kampanyanın amacına ulaşması için çalıştıklarını dile getirerek, yaptıkları işin bir karşılığı olması ve kampanyanın konut fiyatlarını etkilemesini istemediklerini söyledi. Bakan Murat Kurum, kampanyada Hazine ve Maliye Bakanlığı ile dirsek teması halinde çalışıldığını belirterek, fiyatları dengelediklerini ve aşağı çektiklerini söyledi. Orta gelirliler için yapılan kampanya ile hem talebin yönetilmesi hem de proje arzının artırılması gerektiğini dile getiren Bakan Kurum, "İkisini aynı anda yapmazsak evlerin fiyatları yükselir mevcuttaki konut stoğu ile bu kampanya yapılamayız” dedi.


Geri Dön