08 / 05 / 2024

Düşük faizli konut kredisi için geri sayım başladı! 

Düşük faizli konut kredisi için geri sayım başladı! 

Dar gelirliler için çıkarılan 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesinden sonra şimdi de orta gelirlilerin konut sahibi olabilmesi adına kredi kampanyası için geri sayım başladı...



FAİZ ORANLARI NASIL OLACAK?

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, inşaat geliştiricileri, bakanlıklarla gerçekleştirdikleri görüşmelerde konut kredisi kampanyası hakkında beklentilerini söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, beklentilerini de dile getirmişti. Açıklamasında bu ay çıkması beklenen kampanyanın ses getireceğine inandığını söyleyen Özyurt, sektörün değerinin 4 milyon TL'ye kadar olan konutlarda yüzde 0,69, 4-15 milyon TL arasında yüzde 0,90 ve üzerindekilere ise yüzde 1,2 faiz uygulanmasını talep ettiğini söyledi. Özyurt, "Bu talebin kabul görmesiyle durgunluk aşamasındaki sektörün canlanacağını düşünüyorum." dedi.

Düşük faizli konut kredisi için geri sayım başladı! 

"SEKTÖR KAMPANYAYA KİLİTLENDİ"

Konuyla ilgili açıklamalar yapan GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, bütün sektörün kredi kampanyasına kilitlendiğini dile getirdi. Kalyoncu açıklamasında konut satın alıcısının ihtiyaçlarını buraya endekslediğini söyleyerek, "İnsanların aklında 'bir fırsat gelecek ve bugün ben konut alırsam o fırsatı kaçırabilirim' şeklinde bir düşünce var" dedi.

Açıklamasında bakanlıkların yaptığı çalışmalarda birinci el konutu ilk defa konut sahibi olacak vatandaşlarla buluşturmayı isteyen bir kampanya bulunduğu yönünde duyumları olduğunu dile getiren Mehmet Kalyoncu, yatırım amaçlı, lüks konut finanse etme amaçlı bir çalışma olmadığını gördüklerini ve esas olanın gerçekten konut ihtiyacı olan kişilerin konutu almasını kolaylaştıracak bir fonlama olduğunu kaydetti.

KAMPANYA ARALIK AYINA UZADI"

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu açıklamasında kampanyanın yatırımcılar için değil konut ihtiyacı olan vatandaşlar için getirileceğini ekleyip, "Yatırım amaçlı konut alan kişilerin, aynı imkanlara sahip olmasını, şu an böylesine geçtiğimiz bir dönemde biz de doğru bulmuyoruz." dedi. Mehmet Kalyoncu, gördükleri kadarıyla hükümet tarafında da çalışmaların buradaki aslında dengeyi oturtmak amaçlı olduğundan ekim ayında beklenilen bu paketin aralık ayına kadar uzadığını da sözlerine ekledi.

Türk bankaları tehlikede! Risk uyarısı yapıldı! İşte detaylar!

KYK burs ve kredi ödemeleri başladı mı? 2022 KYK burs ödeme takvimi belli oldu mu?

Bankalar yeni yıl öncesi peş peşe duyurdu! Bu rakamlar resmen deprem etkisi yarattı! Hemen siz de bakın!


Geri Dön