03 / 05 / 2024

TOKİ, 19 aile sağlık merkezi ve 15 eczane için ihale yapacak!

 TOKİ, 19 aile sağlık merkezi ve 15 eczane için ihale yapacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), sağlık hizmetlerinin köylere kadar ulaştırılması amacıyla başlatılan proje kapsamında, 19 aile sağlığı merkezi ve 15 eczane için bu ay ihale yapacak



TOKİ yetkililerinden alınan bilgiye göre, İdare ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle inşa edilen aile sağlığı merkezleri (ASM) ile tedavi için köyden şehre gitme devri kapanıyor. Doktor ile ilaç, köylere kadar götürülecek. 

     Sağlık Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında bugüne kadar 91 sağlık ocağı ve 199 hastane projesini uygulamaya geçiren TOKİ, sağlık hizmetlerinin köylere kadar ulaştırılması amacıyla başlatılan ''ASM ve Eczane Projeleri''nin inşaatlarına da hız verdi. 

     Bir yılda 43 ASM ve 29 eczanenin ihalesi gerçekleştirilerek, inşaatlarına başlandı. 

     

     -Küçük birer hastane gibi- 

     

     Donanımlarıyla küçük bir hastaneyi andıran ASM'lerin büyük çoğunluğu eczanelerle birlikte inşa edildi. 

     Hizmet verecek hekim sayısına göre 3 kategoriye ayrılan aile sağlığı merkezleri, 2, 3 veya 6 hekimlik tasarlandı. 2 hekimlik merkezler 275, 3 hekimlik merkezler 295, 6 hekimlik merkezler de 590 metrekare büyüklüğünde inşa ediliyor. 

     2 ve 3 hekimlik ASM'ler tek katlı, 6 hekimlikler ise zemin+1 kat şekilde planlandı. Eczaneler de 75 metrekare olarak yapılıyor. ASM ve eczaneler, prefabrik malzemelerden ve hafif çelik konstrüksiyonla inşa ediliyor. 

     ASM'lerde aile planlaması odası, aşı odası, acil müdahale odası, laboratuvar, poliklinik ve arşiv odası bulunacak. Isı yalıtımı için dış cephesine mantolama yapılacak aile sağlığı merkezleri, kaloriferli sistemle ısıtılacak. Merkezlerde, jeneratör de yer alacak. 

     

     -Aralıkta 11 ilde ihale- 

     

     TOKİ, 19 aile sağlığı merkezi ile 15 eczane için de ihale hazırlıklarına başladı. Bu kapsamda, 11-13 Aralık arasında 11 ilde ASM ve eczane ihalesi yapılacak. 

     11 Aralık'ta: Bartın Ulus Kumluca'da 2 hekimlik ASM ve eczane, Manisa Kula'da 3 hekimlik ASM, Ağrı Doğubeyazıt ve Patnos'ta 2 hekimlik birer ASM, Bingöl Karlıova Viranşehir köyünde 2 hekimlik ASM ve eczane, Muş merkez Mercimekkale köyünde 3 hekimlik ASM ve eczanenin ihalesi gerçekleştirilecek. 

     12 Aralık'ta:  Adana  Seyhan ve Kilis Polateli'nde 3 hekimlik birer ASM ve eczane, Elazığ merkez Zafran ve Kovancılar'da 3 hekimlik birer ASM ve eczane, Malatya Doğanşehir'de 2 hekimlik ASM, Malatya merkez İnönü Mahallesi, Merkez  TOKİ  ve Hekimhan'da 2 hekimlik birer ASM ve eczanenin ihalesi yapılacak. 

     13 Aralık'ta: Diyarbakır Hani ve Ovabağ'da 2 hekimlik birer ASM ve eczane, Şanlıurfa Viranşehir Karakuzu köyü ile Siverek Karakoyun ve Söylemez köylerinde 3 hekimlik birer ASM ve eczanenin ihalesi düzenlenecek. 

     İhaleler, altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatlarını da kapsayacak. 

AA


Geri Dön