30 / 04 / 2024

TOKİ 2022 kura çekilişi tarihi! TOKİ sosyal konut sonuçları ne zaman açıklanacak?

TOKİ 2022 kura çekilişi tarihi! TOKİ sosyal konut sonuçları ne zaman açıklanacak?

TOKİ sosyal konut projelerine dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de TOKİ sosyal konut sonuçlarına dair olanlardır. İşte o soruların yanıtları!



TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ NASIL YATIRILIR 2022?

TOKİ başvuru ücreti IBAN yolu ile ya da belirtilen ATM'lerden yatırılabiliyor. TOKİ başvuru ücreti, kura kişiye çıkmazsa geri alınabiliyor.

TOKİ 2022 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TOKİ başvuruları 31 Ekim tarihine kadar alınacak. Başvurular alındıktan sonra kura çekimi yapılacak. Kura tarihi henüz belli olmadı.

HALK BANKASI, ZİRAAT BANKASI ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan TOKİ sosyal konut projesi açıklamalarında 2+1 ve 3+1 konutların aylık ödemeleriyle ilgili bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Vatandaşlarımız toplamda 608 bin lira fiyata sahip, 2 artı 1 konutlarımıza aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitler ile 240 ay vade ile sahip olabilecekler. Toplam 850 bin liralık 3 artı 1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitler ile 240 ay vadeyle yapılabilecektir" ifadelerini kullandı.

Başvuru yapmak isteyenler, Ziraat Bankası üzerinden başvurularını gerçekleştirebilir. Başvuru için vatandaşlardan istenen belli başlı şartlar vardır. Onlar da şu şekildedir: T.C. vatandaşı olması, Proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi veya proje il nüfusuna kayıtlı olması, Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve yasal sorumlulukları altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması; TOKİ’den daha önce ev sahibi almış olmama, İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 18.000 TL, yurt genelinde 16.000 TL olması. Ancak Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri hariç tutulmaktadır. Bir hane halkı adına, tek başvuru yapılması, Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 18 yaşını tamamlamaları gerekiyor. Genç kategorisine 14/09/1992 tarihinden sonra doğan kişiler başvuruda bulunabilirler.

Altın fiyatlarında devrim! Fed faiz kararı altını vurdu! İşte detaylar!

Sinpaş Kızılbük Devremülk ne zaman açılacak? İşte detaylar!

Spor tutkunları haydi en yakın A101’e koşun! İşte 22 Eylül 2022 fiyat listesi!


Geri Dön