Toki

TOKİ 2022 projelerinde son dakika! 81 ildeki ucuz konutlar için talep toplanıyor! Hemen bu habere bakın!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen TOKİ 2022 projeleri için talep toplanmaya başlandı. İşte konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar...Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olacak TOKİ 2022 projeleri için hazırlıklar sürüyor

Hükümet konut fiyatları ve kiralardaki fahiş artışlar nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşların sorunlarını  çözmek amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olacak TOKİ 2022 projeleri için hazırlıklar sürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği hiç evi olmayan dar gelirliler için hayata inşa edilecek olan sosyal konutlarla ilgili olarak valilikler de talep toplamaya başladı. Şehirlerdeki konut ihtiyaçlarına göre belirlenecek toplam konut sayısının rekor düzeyde oması bekleniyor.


81 İLDE REKOR KONUT SAYISI BEKLENİYOR

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eliyle şimdiye kadar hayata geçirilen sosyal konut projesinde toplamda 1 milyon 170 bin rakamı bulunmuştu. Yine konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre, bir buçuk yıl kadar önce 100 bin sosyal konut hamlesi için start veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tüm çalışmalar tamamladı ve inşaatlar başladı.

Sabah gazetesinden Seda Tabak'ın haberine göre, yeni sosyal konut hamlesi de Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olacağı için 81 ilde bu sayının gelen talebe göre 200 bini aşması bekleniyor. Merakla beklenen projelerle ilgili tüm detaylar ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Eylül'de resmen açıklanacak.

240 AY VADE İMKANI SAĞLANIYOR

Hiç evi olmayan herhangi bir mal ya da mülk için hissedar olmayan dar gelirli vatandaşlar, uygun taksitlerle hayallerindeki konutlara kavuşacak. Söz konusu kuraya katıldıktan sonra ev almaya hak kazanan vatandaşlar, 20 yıla varan vade seçenekleriyle kira öder gibi ev taksiti ödeyecek.

Ayrıca şehit yakınları ve gaziler için satışta özel kontenjanlar açılacak. Merakla beklenen konutklar için belirlenmesi beklenen peşinat tutarı ise konut fiyatının yüzde 10'u şeklinde olacak. 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon olarak tasarlanan konutların fiyatları ise henüz belli olmadı.

MALİYET DEVLET TARAFINDAN KARŞILANACAK

Söz konusu projelerle Vatandaşların erişilebilir şartlarda konut sahibi olmasını sağlamak, yüksek kira bedellerini düşürmek, salgın döneminde daralan konut arzını hızla artırmak hedefleniyor.

Dar gelirli vatandaşların kira öder gibi konut sahibi olacağı TOKİ 2022 projelerinde yer alan konutlar asgari ücretli ailelerin erişebileceği fiyat ve koşullarda satılacak. Artan inşaat maliyetleri ve arsa sorunu konusunda, tüm gerekli sübvansiyonları da yine devlet karşılayacak.

GENÇLER DE EV SAHİBİ OLACAK

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının daha önce hayata geçirdiği sosyal konut projelerini kapsayan kampanyalarda hiç konutu olmayan emeklilere de konut ayrılacak. Ayrıca projelerde dar gelirliler, emekliler, şehit ve gazi yakınlarının dışında gençler ve yeni evlenecekler de ev sahibi olacak.

Yine aktarılan detaylara göre, Anadolu şehirleri ve mega kent İstanbul'da belirli aile geliri üst sınırı ve daha önce hiç evi olmaması koşullarının aranacağı kampanyada, başvurulardan sonra kura yolu ile konut edinimi sağlanmış olacak.


MEGA KENT İSTANBUL'DA DA ONBİNLERCE YENİ KONUT İNŞA EDİLECEK

Dar gelirli aileler tarafından merakla beklenen sosyal konut hamlesinde mega kent İstanbul'a önemli bir pay ayrılacağını kaydeden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ''81 ilimizde olduğu gibi; İstanbul'umuza yeni on binlerce konut kazandıracağız" diyerek, gençlerimize, yeni evli kardeşlerimize, engelli kardeşlerimize, emeklilerimize, şehit ve gazi ailelerimize özel kontenjanlar ayıracağız. Evi olmayan tek bir kardeşimiz kalmayana dek bu çalışmayı azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

 

3 kamu bankasında peş peşe deprem! Halk Bank, Ziraat ve Vakıfbank'tan emekliye kötü haber! Duyan inanamadı! Hemen bakın!

Milyonların maaşına zam geldi! 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşında son dakika müjdesi! Hemen bakın!

Altın 3 gün sonra bu rakamı görecek! Her dediği çıkan altının efendisi İslam Memiş'ten flaş açıklama! Hemen bakın