Toki

TOKİ 2022 sosyal konut başvuruları 7,5 milyonu geçti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ projeleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada  Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi için 7,5 milyonu aşkın bir başvuru geldiğini söyledi.Bakan Murat Kurum ayrıca vatandaşlara gösterdikleri ilgi ve teveccühten dolayı teşekkür  de etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından israfın önlenmesi ve kaynakların daha verimli kullanılması konusunda farkındalık oluşturmak için Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "Sıfır Atık Festivali"nin açılış törenine katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal konut projesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Murat Kurum ayrıca vatandaşlara gösterdikleri ilgi ve teveccühten dolayı teşekkür  de etti.

Bakan Murat Kurum, "Türkiye Yüzyılı" vizyonu çerçevesinde sosyal belediyecilikten sürdürülebilir belediyeciliğe geçecekleri yeni yüzyılda bir yandan sıfır atık, bir yandan sosyal konut, bir taraftan kentsel dönüşüm, bir taraftan millet bahçesi anlayışıyla projelerini yapacaklarını dile getirdi.

Yaptığı açıklamada gençlere umut olmayı sürdüreceklerini kaydeden Bakan Murat Kurum, onlara sosyal devlet ilkesinin gereği, yine sosyal konut inşa etmeye, sosyal konut yapılacak arsa sunmaya devam edeceklerini söyleyerek, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında vatandaşların 7,5 milyonu aşkın bir başvuruyla, rekor bir başvuruyla projeyi sahiplendiğini söyledi.

Bakan Murat Kurum, 31 Ekim tarihinde konutların, 7 Kasım tarihinde de arsa ve iş yerleri başvurularının tamamlanacağını dile getirerek, tamamlanmasına müteakip kuralarımızı çekeceklerini kaydetti. Bakan Murat Kurum, 25 Ekim tarihinde 17 şehirde toplamda 5 bin konutun temelini Ankara'dan attıklarını söyleyen Bakan Murat Kurum, inşallah 2 yıl içerisinde konutları tamamlayacaklarını söyledi.

KURADA ADI ÇIKMAYAN VATANDAŞLARIN BAŞVURU PARALARI İADE EDİLECEK Mİ?

"Şansı gülmeyen vatandaşların paraları ne olacak?" sorusuna da yanıt veren Bakan Murat Kurum, paraların iade olacağını söyleyerek, 1 milyon arsanın, 250 bin konutun ve 10 bin iş yerinin olduğunu söyleyerek, her eve girmeyi hedeflediklerini söyledi. Söz konusu konutların projenin ilk etabı olduğunu söyleyen Bakan Murat Kurum projenin 2. etabı olacağını dile getirerek, yani 2023-2028 yılları arasında, başvuru yapan ama alamayan vatandaşlara aynı anlayışla projeleri yapmayı sürdüreceklerini söyledi.

Konut satışlarında kredi etkisi!

TOKİ evleri ne zaman açıklanacak? TOKİ kura çekimi ne zaman 2022?

7 maddede konut satışlarında yaşanan düşüşün nedenleri! Uzmanlar açıkladı!