Toki

TOKİ ucuz konut taksitlerini duyan inanamıyor! 81 ilde ucuz konut arayanlar için son 1 hafta! Sakın kaçırmayın!

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan  TOKİ sosyal konut projesi için tarih belli oldu. 81 il için başvuru dönemi resmen başlıyor. Ucuz konut arayanlar bu tarihleri sakın kaçırmayın...Milyonlarca kişinin beklediği sosyal konut projeleriyle 81 şehirdeki dar gelirli vatandaşlar konut sahibi olmuş olacak

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak lanse edilen TOKİ 81 il projeleri için adeta sayılı gün kaldı. Milyonlarca kişinin beklediği sosyal konut projeleriyle 81 şehirdeki dar gelirli vatandaşlar konut sahibi olmuş olacak.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, milyonlarca kişinin beklediği TOKİ projelerinin ayrıntılarını 1 hafta sonra yani 13 Eylül 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyuracak.

Dar gelirli vatandaşlar tarafından merakla beklenen TOKİ projeleri kapsamında 'TOKİ sosyal konut başvuruları ne zaman başlayacak sorusunun yanıtı da milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor.

Konuyla ilgili önemli bilgiler veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 81 şehirdeki TOKİ projeleri ile ilgili de bazı açıklamalar yaptı. 

Peki Toplu Konut İdaresi Başkanlığının milyonlarca kişinin merakla beklediği 81 ildeki konut projeleri için başvuru şartları 2022 açıklandı mı? TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından verilen TOKİ 2022 detaylarına göre mega kent İstanbul’da hane geliri 16 bin TL'den daha az olan vatandaşlar, diğer şehirlerde de maaşı 14 bin TL'den daha az olanlar söz konusu projelere başvurabilecek.

Yine açıklanan bilgiye göre, 30 yaş altı gençlere yaklaşık olarak yüzde 20 kontenjan ayrılacağını da kaydeden Bakan Murat Kurum, bunun için bir yaş skalası ve oran belirleyeceklerini de dile getirdi.

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların merkala beklediği Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 81 il projeleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmaması gerektiğini kaydeden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ konutları ile ilgili ayrıntıları araştıranlar için gece gündüz çalışmaların sürdüğünü belirtti ve 13 Eylül tarihinde detayların resmen açıklanacağını dile getirdi.


TOKİ TAKSİTLERİNİ DUYAN İNANAMIYOR!

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika bilgilerine göre, yüzde 30'luk gelir sınırı projeksiyonuna göre, aylık geliri 15 bin TL şeklinde olan bir vatandaşın taksit ödemesi 4 bin 500 TL, aylık geliri 12 bin lira olanın 3 bin 600 lira aylık geliri 10 bin TL olan vatandaşın ise taksit ödemesinin 3 bin lira şeklinde olması öngörülüyor. 

Ayrıca geçtiğimiz aylarda duyurulan asgari ücret zammıyla birlikte güncel asgari ücret 5 bin 500 liraya yükselmişti. Asgari ücret ile çalışan vatandaş TOKİ sosyal konut projesinde 1.650 liralık taksit ödemesi gerçekleştirecek.
 

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaşlarında son dakika depremi! 2023 zammı açıklandı! Hemen 2023 maaşınıza bakın!

Altında fırtına değil adeta kasırga geliyor! 1 gram bile altını bile olanlar acil bakın! Altın fiyatları 4 Eylül 2022!

TOKİ İstanbul projesi için tarih belli oldu! TOKİ'den yeni konut bekleyenlere son dakika müjdesi!