Toki

TOKİ 81 il projelerinde son dakika müjdesi! Taksit tutarlarını duyan inanamadı! Hemen bu büyük müjdeye bakın!

Milyonlarca kişinin merak ettiği ve araştırdığı TOKİ sosyal konut projesinin ayrıntıları netleşiyor. TOKİ projelerindeki taksit tutarlarını duyan inanamadı... Hemen bu büyük müjdeye bakın...Söz konusu sosyal konut projeleriyle 81 şehirdeki dar gelirli vatandaşlar yeni konutlarına kavuşmuş olacak

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak lanse edilen TOKİ 2022 projeleri için sayılı gün kaldı. Söz konusu sosyal konut projeleriyle 81 şehirdeki dar gelirli vatandaşlar yeni konutlarına kavuşmuş olacak.

Milyonlarca kişi tarafından beklenen TOKİ projelerinin ayrıntılarını 13 Eylül tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  duyuracak.

Dar gelirli vatandaşların merak ettiği ve araştırdığı TOKİ projeleri kapsamında 'TOKİ sosyal konut başvuruları ne zaman başlayacak sorusunun yanıtı da en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında bulunuyor. 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 81 şehirdeki TOKİ projesine ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Peki Toplu Konut İdaresi Başkanlığının 81 ildeki konut projeleri için başvuru şartları açıklandı mı? TOKİ 2022 sosyal konut başvuruları ne zaman başlıyor? İşte merak edilen soruların cevapları...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından verilen son dakika bilgisine göre, İstanbul’da hane geliri 16 bin liradan daha az olanlar, diğer şehirlerde 14 bin liradan daha  az olanlar başvuru yapabilecek. 

Yine verilen bilgiye göre, 30 yaş altı gençlere yaklaşık olarak yüzde 20 kontenjan ayrılacağını da kaydeden Murat Kurum, bunun için bir yaş skalası ve oran belirleyeceklerini de dile getirdi.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 81 il projeleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmaması gerektiğini kaydeden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ konutları ile ilgili ayrıntıları merak edenler için gece gündüz çalışmaların sürdüğüne değinerek 13 Eylül tarihinde detayların resmen açıklanacağını söyledi.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJELERİ TAKSİTLERİNİ DUYAN İNANAMADI

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika bilgiye göre, yüzde 30'luk gelir sınırı projeksiyonuna göre, aylık geliri 15 bin TL olan bir vatandaşın taksit ödemesi 4 bin 500 TL,  aylık geliri 12 bin TL olanın 3 bin 600 TL, aylık geliri 10 bin lira  olan  3 bin lira olması bekleniyor. 

Ayrıca milyonlarca kişinin yüzünü güldüren asgari ücret zammıyla beraber güncel asgari ücret 5 bin 500 liraya çıkmıştı. Asgari ücret ile çalışan vatandaş, sosyal konut projesinde 1.650 lira taksit ödeyecek.

Gümüşte büyük fırtına koptu! Gümüş yerle yeksan oldu! 1 gram gümüşü bile olan kahroldu! Gümüş fiyatları 3 Eylül 2022

Dolarda büyük deprem! Dolar bu ay bu rakamı görecek! Her tahmini tek tek çıkan o isimden son dakika tahmini! Hemen bakın

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaşlarında deprem! 2023 maaş zammı açıklandı! Hemen son dakika 2023 maaşınıza bakın