Toki

TOKİ 81 il için flaş açıklama yaptı! 1.650 lira taksitle 2+1 ev fırsatı! Ev almak isteyen milyonlara son dakika müjdesi!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği TOKİ sosyal konut projesinin ayrıntıları da yavaş yavaş belli oluyor. İşte TOKİ'nin 81 il için yaptığı flaş açıklama...Sosyal konut projeleriyle 81 şehirdeki dar gelirli vatandaşlar ev sahibi olacak

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak dikkat çeken TOKİ 2022 projeleri için geri sayım başladı. Sosyal konut projeleriyle 81 şehirdeki dar gelirli vatandaşlar ev sahibi olacak. Söz konusu projelerin ayrıntılarını 13 Eylül tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

Dar gelirli vatandaşların merakla beklediği proje kapsamında 'TOKİ 81 il için konut başvuruları ne zaman başlayacak sorusunun yanıtı da en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer alıyor. Çalışmalarını son sürat devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 81 şehirdeki TOKİ projesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Peki TOKİ 81 ildeki konut projeleri için başvuru şartları açıklandı mı? TOKİ 2022 başvuruları ne zaman başlıyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından verilen son dakika detaylarına göre, mega kent İstanbul’da hane geliri 16 bin liradan az olanlar, diğer şehirlerde 14 bin liradan az olanlar başvuru yapabilecek. 

Yine aktarılan son dakika detaylara göre, 30 yaş altı gençlere yaklaşık olarak yüzde 20 kontenjan ayrılacağını da belirten Murat Kurum, bunun için bir yaş skalası ve oran belirleyeceklerini de söyledi.

TOKİ 81 il projeleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmaması gerektiğine değinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ konutları ile ilgili ayrıntıları ataştıranlar için gece gündüz çalışmaların sürdüğüne değinerek 13 Eylül tarihinde detayların resmen açıklanacağını dile getirdi.

TOKİ SOSYAL KONUT 2022 TAKSİTLERİNDE SON DAKİKA

Yine konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre, yüzde 30'luk gelir sınırı projeksiyonuna göre, aylık geliri 15 bin lira olanın taksit ödemesi 4 bin 500 lira,  aylık geliri 12 bin lira olanın 3 bin 600 lira, aylık geliri 10 bin lira  olanın 3 bin lira olması bekleniyor. 

Hükümetin bu sene yaptığı zamla birlikte 5 bin 500 liraya yükselen asgari ücretle çalışan bir vatandaş, sosyal konut projesinde 1.650 lira taksit ödemesi yapacak.

TOKİ'den o 2 ile 584 yeni konut geliyor! Yarın resmen düğmeye basılacak! Son dakika açıklaması! 

Engelli TOKİ başvurusu nasıl yapılır? TOKİ engelli başvuru şartları nelerdir?

Şehit aileleri dikkat! TOKİ tarafından ODTÜ arazisine konut inşa edilsin önerisi geldi! İşte detaylar..