Toki

TOKİ'den 81 il için flaş açıklama! 1.650 lira taksitle 2+1 ev fırsatı! Hemen bu son dakika müjdesine bakın!

Milyonlarca kişinin merak ettiği ve araştırdığı TOKİ sosyal konut projesinin detayları belli oluyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, projelerden 1.650 TL taksitle konut sahibi olunabiliyor. İşte detaylar...Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre 81 şehirdeki dar gelirli vatandaşlar için hayata geçirilecek olan konutların ayrıntıları 13 Eylül tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulacak

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan ve merakla beklenen TOKİ sosyal konut projesi için artık sona gelindi. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre 81 şehirdeki dar gelirli vatandaşlar için hayata geçirilecek olan konutların ayrıntıları 13 Eylül tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulacak.

Yine verilen detaylara göre, dar gelirli milyonlarca ailenin merakla beklediği proje kapsamında 'TOKİ 81 il için konut başvuruları ne zaman başlayacak sorusunun yanıtı da en çok aratılan konular arasında yer alıyor. Çalışmalarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 81 şehirdeki TOKİ projesiyle ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

TOKİ'nin 81 şehirdeki konut projeleri için başvuru şartları açıklandı mı? TOKİ 2022 başvuruları ne zaman başlıyor? İşte merak edilen sorularla ilgili son dakika ayrıntıları...

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından verilen son dakika detaylarına göre, mega kent İstanbul’da hane geliri 16 bin Türk Lirası'ndan daha az olanlar, diğer şehirlerde ise 14 bin Türk Lirası'ndan az olanlar başvuru yapabilecek. 

Yine açıklanan son dakika detaylarına göre, 30 yaş altı gençlere yaklaşık olarak yüzde 20 kontenjan ayrılacağını da kaydeden Bakan Murat Kurum, bunun için bir yaş skalası ve oran belirleyeceklerini de sözlerine ekledi.

Yine aktarılan detaylara göre yaptığı açıklamada ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30'luk kısmını aşmaması gerektiğini dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutları ile ilgili ayrıntıları merak edenler için gece gündüz çalışmaların sürdüğüne değinerek 13 Eylül 2022'de detayların resmen açıklanacağını dile getirdi.

TOKİ 81 İL SOSYAL KONUT PROJESİNDE SON DURUM

- 81 şehirde kira öder gibi ev sahibi olacaksınız.
-Projelerde konut, konut arsası ve sanayi siteleri yer alacak.
-Gençler, şehit yakınları, emekliler ve gaziler ile engelliler için de belirli oranlarda kontenjan ayrılmış olacak.
-Söz konusu konutlar yerel ve yatay mimariye uygun, sıfır atık uyumlu, enerji verimli, iklim dostu malzemeler ve yenilenebilir enerji sistemlerini içererek inşa edilecek.

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, söz konusu sosyal konut projelerinde emekliler, şehitler ve gazi yakınları ile engelliler için özel kontenjan ayrılacak.

TOKİ SOSYAL KONUT 2022 TAKSİTLERİ NE KADAR? TOKİ TAKSİTLERİNDE SON DAKİKA

Yine konu ile ilgili olarak verilen aktarılan son dakika detaylarına göre, yüzde 30'luk gelir sınırı projeksiyonuna göre, aylık geliri 15 bin lira olan bir vatandaşın taksit ödemesi 4 bin 500 lira, 12 bin lira olanın 3 bin 600 lira, 10 bin lira olanın 3 bin Türk Lirası olması öngörülüyor.

Hükümetin bu sene yaptığı zamla birlikte 5 bin 500 liraya kadar yükselen asgari ücretle çalışan bir vatandaş, sosyal konut projesinde 1.650 Türk Lirası taksit ödeyecek. 
 

TOKİ'den o 2 ile 584 yeni konut geliyor! Yarın resmen düğmeye basılacak! Son dakika açıklaması! 

Engelli TOKİ başvurusu nasıl yapılır? TOKİ engelli başvuru şartları nelerdir?

Şehit aileleri dikkat! TOKİ tarafından ODTÜ arazisine konut inşa edilsin önerisi geldi! İşte detaylar..