Toki

TOKİ 2022 ucuz konut projesinde gençlere ne kadar kontenjan ayrıldı? TOKİ Genç başvuru şartları neler?

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim projesinin tüm detayları belli oldu. Projede gençler için belirlenen şartları tümüyle açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kontenjan sayısını da açıkladı. İşte ayrıntılar.. TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim projesinin tüm detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal konut projesi kapsamında kontenjan ayrılan grupları açıkladı. TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim projesinin tüm detayları belli oldu. Projede gençler için belirlenen şartları tümüyle açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kontenjan sayısını da açıkladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, merakla beklenen sosyal konut projesinin ayrıntılarını duyurdu ve böylece gençlerin beklediği müjde de gelmiş oldu. TOKİ sosyal konut 2022 projesinde gençlere de kontenjan ayrıldı. 

Peki TOKİ sosyal konut 2022 projesinde gençlere ne kadar kontenjan ayrıldı? İşte tüm detaylar...

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde gençler için özel bir kontenjan ayrıldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, belirlenen yaş aralığını ve kontenjan sayısını duyurdu. 

Sosyal konut projesinde gençler için 18-30 yaş arasının belirlendiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, projedeki toplam konut sayısının yüzde 20'sinin gençlere ayrıldığını belirtti. 

 

Erdoğan konuyla ilgili açıklamasında, "Projede çeşitli kesimlere pozitif ayrımcılık yaparak kontenjanlar belirliyoruz. Buna göre şehit yakınları ve gazilere ilk etabın yüzde 5'e denk gelen 12 bin 500 konut, engelli vatandaşlarımıza 12 bin 500 konut, emekli vatandaşlarımıza ise 50 bin konut kontenjan ayırıyoruz" ifadelerini kullandı ve projede ilk kez gençler için 18-30 yaş arasına bir kontenjan ayrıldığına, konutların yüzde 20'sine denk gelen 50 binini de gençlere tahsis ettiklerine vurgu yaptı. 

"Maliyet fiyatı üzerinden yüzde 40 indirim yaparak belirlediğimiz fiyatlar da şu şekilde olacaktır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut fiyatlarını ve taksit bedellerini şu şekilde açıkladı:

2+1 fiyat: 608 bin TL
2+1 taksit: 2.280 lira 
Vade: 240 ay 

3+1 fiyat: 850 bin TL 
3+1 taksit: 3.187 lira 
Vade: 240 ay 

40 soruda TOKİ Sosyal Konut (ucuz konut) Projesi 2022!

TOKİ 2022 iş yeri fiyatları ne kadar? TOKİ ucuz iş yeri başvuru şartları neler? TOKİ İlk İş Yerim Başvuru!

2022 TOKİ ucuz konut başvuruları ne zaman bitecek? 81 il TOKİ sosyal konut başvurusu ne zaman sona erecek?

TOKİ 2022 başvuru detayları açıklandı! TOKİ Sosyal Konut Projesi başvuru şartları neler? TOKİ başvuruları başladı mı?