Toki

TOKİ 250 bin konut projesine rekor başvuru! Saatler içinde 207 bin başvuru geldi! İşte başvuru şartları! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum önce 10.30 itibarıyla İlk Evim İlk İş Yerim projesine 92 bin başvuru geldiğini, ardından ise 11.00'da rakamın 141 bine, 11.45'te ise 207 bine yükseldiğini belirtti. İşte TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim projesindeki son dakika gelişmeleri... 30 itibarıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün tüm ayrıntılarıyla duyurduğu osyal konut projesi İlk Evim İlk İş Yerim için 92 bin başvuru gerçekleştirdiğini duyrudu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 10.30 itibarıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün tüm ayrıntılarıyla duyurduğu osyal konut projesi İlk Evim İlk İş Yerim için 92 bin başvuru gerçekleştirdiğini duyrudu. Ardından, saat 11.00 itibarıyla rakamın 141 bine, 11.45 itibarıyla ise 207 bine ulaştığına vurgu yaptı.

 

Projeye başvurular dün gece itibarıyla başladı. Projeye toki.gov.tr veya bankalar aracılığıyla 31 Ekim 2022 tarihinde kadar başvuru yapılabiliyor. 

İşte TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim projesindeki son dakika gelişmeleri...

Bakan Murat Kurum'un, konuya ilişkin gerçekleştirilen basın toplantısında verdiği bilgilere göre proje kapsamındaki 2+1 konutların büyüklüğü 75 ila 85 metrekare arasında değişecekken, 3+1 konutların büyüklüğü 105 metrekare olacak. 

Konuyla ilgili aktarılan son dakika bilgilerine göre; 2+1'lerin fiyatları 608 bin TL'den başlayacak 770 bin TL'ye kadar yükselecek. 3+1 evlerin fiyatları da 850 bin ila 950 bin Türk Lirası arasında olacak. 

Taksit tutarlarında artışın memur maaş katsayısına göre yapılacağının altını çizen Kurum, "Geçen yıl Toki'de yüzde 25 artırdık oysa memur maaşlarında artış yüzde 80’di. Sosyal devlet olma gereği yüzde 25 ile sınırlı tuttuk bunu kira artışındaki sınır gibi" şeklinde konuştu. 

100 metrekarelik bir inşaatın maliyetinin 1 milyon Türk Lirası olduğuna dikkat çeken Kuru, TOKİ'nin projeden para kazanmayacağına vurgu yaparak, "Metrekare inşaat maliyeti 8 bin 129 TL KDV’siz fiyatı bu rakam 10 bin üzerine çıkacaktır. Bu açıdan bu evleri maliyetinin bir haylinde vatandaşlara sağlayacağız" açıklamasında bulundu.

Ailelerden miras kalan konut hisseleri olanların da dev projeye başvuru yapabileceğini dile getiren Kurum, "Sonradan TC vatandaşı olanlar da bu projeye şartları uygunsa katılabilir. Sosyal konutu satış borcu bitmeden yapılamayacak. Ancak kiraya verebilir bu daireyi" ifadelerini kullandı. 

Bakan Kurum 18 yaşından büyük bir çocuk varsa aynı haneden 2 başvuru yapılabileceğinin de altını çizdi. 

İKİ FARKLI ARSA

Konut amaçlı arsa satışıyla ilgili de konuşan Bakan Kurum, "Vatandaşlarımız gidecekler, kendi evlerini bu arsalara yapabilecekler. İki çeşit arsamız var. İlki, 350 ila 500 metrekarelik büyüklükte olacak. Buralarda yapılacak konut büyüklükleri ise 105 ile 150 metrekare olacak" açıklamasında bulundu ve vatandaşların 192 bin 500 liradan başlayan toplam fiyat ve 1.604 liradan başlayan taksitlerle, 10 yıl vadeyle, faizsiz şekilde ödeneceği bir sistemle arsasını alacağına vurgu yaptı.

İkinci arsa çeşidinin hisseli parseller olacağını aktaran Kurum, "Burada da konut büyüklüğü 150 metrekare olacak. 112 bin 500 liradan başlayan toplam fiyat ve 937 liradan başlayan taksitlerle, yine 10 yıl vadeyle ve faizsiz bir şekilde insanımız arsasına kavuşacak" şeklinde konuşarak açıklamasını sonlandırdı.

TOKİ İlk Evim projelerine başvuru yapabilmek yapabilmek için, başvuru sahibinin;

-T.C. vatandaşı olması,
-Proje şehri sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi ya da proje il nüfusuna kayıtlı olması,
-Başvuru yapanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine -T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması; TOKİ’den daha önce konut almış olmaması.
-İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 18 bin lira, yurt genelinde 16 lira olması.
-Bir hane halkı adına, tek bir başvuru yapılacak.

40 soruda TOKİ Sosyal Konut (ucuz konut) Projesi 2022!

TOKİ 2022 sosyal konut başvuruları resmen başladı! TOKİ İlk Evim projesine nasıl başvurulur? 

10 soruda TOKİ İstanbul Avrupa Yakası Arnavutköy 2022 ucuz konut projesi! Arnavutköy Projesi’nde kaç konut yapılacak?