Toki

TOKİ 81 ilde sosyal konut başvurusu ne zaman başlıyor? 2022 TOKİ sosyal konut başvurusu nasıl yapılır? Hemen bakın!

Dar gelirli aileler Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen 150 bin konut projesinin detaylarını merak ediyor ve araştırıyor. Peki TOKİ 150 bin konut projesine kimler başvurabilecek? TOKİ 2022 sosyal konut başvuruları ne zaman yapılacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...Dün yapılan Kabine Toplantısı'ndan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca kişi tarafından beklenen TOKİ projeleri ile ilgili açıklamalar yaptı

Dar gelirli aileler Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen 150 bin konut projesinin detaylarını merak ediyor ve araştırıyor. Dün yapılan Kabine Toplantısı'ndan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca kişi tarafından beklenen TOKİ projeleri ile ilgili açıklamalar yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 170 bin vatandaşımızı ev sahibi yaparak dünyada eşi benzeri olmayan bir başarı ortaya koyduklarını kaydederek, Türkiye'nin 81 ilinde hız kesmeden toplu konut projelerine devam ettiklerini kaydederek,  "Şimdi de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz." şeklinde konuştu.

Peki TOKİ 150 bin konut projesine kimler başvurabilecek? TOKİ 2022 sosyal konut başvuruları ne zaman yapılacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...

TOKİ 2022 başvuruları başladı mı? TOKİ 2022 başvuru şartları en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında bulunuyor. Hürriyet'te yer alan habere göre,  merakla beklenen kabine toplantısından sonra önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlattıklarını kaydederek, "TOKİ sosyal konut projesi 2022 ile 81 ilde dar gelirli, emekli, yeni evlenecek çift, şehit ve gazi yakınları gibi öncelikli gruplar maliyetine ev sahibi olabilecek." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen proje kapsamında dar gelirli vatandaşların konut sahibi olabilmesi için hazine arazileri de tahsis edilecek. Yine aktarılan detaylara göre, ev sahibi olanlar ve yatırım amacıyla katılım sağlamak isteyenler de TOKİ 81 ilde sosyal konut projesine katılım sağlayamayacak. Konu hakkında önemli açıklamalar  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, inşaat maliyetlerine önemli oranda devlet desteği verileceğini dile getirerek, konutların asgari ücretli ailelerin ulaşacağı fiyat ve ödeme koşullarında satışa çıkacağını kaydetti.

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOKİ konut başvuruları hakkında yaptığı açıklamada TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 170 bin vatandaşımızı ev sahibi yaparak ekonomik, sağlıklı, güvenli konut üretiminde dünyada eşi benzeri olmayan bir başarı ortaya koyduklarını kaydederek, ilk defa ev sahibi olacak vatandaşlarımızın sabırsızlıkla beklediği bu projenin tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti.

Yaptığı açıklamada sıfır atık uyumlu, enerji verimli malzemelerle yapılacak bu konut projesinde yenilenebilir enerji sistemi kullanılacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu adımın son dönemde ciddi şikayet konusu olan kiraların düşmesine de neden olacağını kaydetti. Erdoğan ayrıca şehit yakınları, gaziler ve emeklilere her zaman ki gibi yer ayrılacağını sözlerine ekleyerek, "Ayrıca ilk defa evlenen geçlerimiz de kota sahibi olacaktır."

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURU ŞARTLARI 2022

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı düzenlemeyle öncelikle 81 şehirde ayrı ayrı konut talepleri belirlenmiş olacak. Yapılacak tespitlerden sonra  81 ilin ihtiyaçlarına göre TOKİ öncülüğünde sosyal konutlar yapılacak.

MALİYETİNE KONUT

-Yeni projeler kapsamında talebin fazla olduğu şehirlerde daha fazla sosyal konut inşa edilecek. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi konut talebinin hızlı arttığı kentlere öncelik verilecek.

-Hazine arsalarının konut yapma şartıyla dar gelirli vatandaşlara tahsis edileceği düzenlemeye göre hiç evi bulunmayan, geliri 10 bin TL'yi aşmayan dar gelirlilere, uygun fiyat ve 20 yıla kadar uzun vadelerle kredi verilmesi planlanıyor.

-Söz konusu projede devlet desteğinin azami şekilde verilmesi, şehit ve gazi yakınlarının yanı sıra emekliler ve yeni evlenecek çiftlerin önceliklendirileceği de bildiriliyor.

-Düzenlemeden yatırım için projeye girmek isteyenler veya ev sahibi olanlar yararlanamayacak.

-Dar gelirlinin maliyetine konut sahibi olacağı düzenlemeyle özellikle büyük şehirlerde artan arza bağlı olarak yüksek fiyatların dizginlenmesi de bekleniyor.

 

TOKİ'nin Kocaeli'nde yapacağı ucuz konutların yeri belli oldu!

TOKİ 150 bin projesi için başvuru tarihi belli oldu! 81 il için başvurular başlıyor! Ucuz konut bekleyenler hemen bakın!

TOKİ'den İzmirlilere ucuz konut müjdesi! O ilçede 759 ucuz konut inşa edilecek! Tarih belli oldu!