29 / 04 / 2024

TOKİ 50 bin konut kampanyasında en ucuz konut nerede?

TOKİ 50 bin konut kampanyasında en ucuz konut nerede?

Başkan Erdoğan’ın müjdesini verdiği 50 bin sosyal konuta gelen talep 100 bini aştı. En ucuz daire, 116 bin liradan Ağrı’da satışa sunulurken, kampanyanın en değerli konutu 419 bin liraya Muğla Köyceğiz’de satılacak.



TOKİ'nin 67 ilde 140 projeyle başlattığı 50 bin konutluk sosyal konut hamlesine oldukça yoğun bir talep var. 6 Mart’ta taleplerin toplanmaya başladığı konutlarla ilgili bilgi almak ve şehirlerindeki projelere talep oluşturmak isteyen vatandaşlar, TOKİ’nin internet sitesini kilitledi. 

Güneş Gazetesi'nde yer alan habere göre altyapı için dakika dakika güçlendirme çalışmaları yapılsa da, yoğunluktan dolayı siteye erişim ve başvuru bilgilendirme formuna ulaşmak uzun zaman alabiliyor. 

3 yıl içinde hak sahiplerine teslim edilmesi planlanan konutlar, yatay mimari esas alınarak inşa edilecek. Şehit aileleri, harp ve vazife malulleriyle dul ve yetimleri 15-19 Nisan, en az yüzde 40 engelliler 8-12 Nisan, emekliler 25 Mart-5 Nisan, diğer başvuruların ise 6-22 Mart tarihlerinde olmak üzere taleplerin alınması 4 ayrı gruba ayrılsa da, banka şubeleri yoğunluktan payını alıyor. 

TOKİ'nin 50 bin konutuna başvuruda bulunmak için Ziraat ve Halk Bankası şubelerine giderek başvuru ücretinin ödenesi gerekiyor. 2+1 konutlar için 500 lira, 3+1 konutlar için 1.000 lira ön kayıt ödemesi yapması gerekiyor.  Başvuru sahipleri arasında  TOKİ  tarafından ilan edilecek tarihte ‘hak sahibi belirleme’ kurası çekilecek.

İSTANBUL'A 6 BİN 300 KONUT 

Sosyal konut hamlesiyle İstanbul’da, 5 projede toplam 6 bin 300 konut hayata geçirilecek. İstanbul’daki konutların gerçekleştirileceği yerler şöyle:

1-) Tuzla-Aydınlı
2-) Başakşehir-Ayazma 
3-) Silivri-Alipaşa
4-) Başakşehir-Hoşdere  
5-) Başakşehir-Kayabaşı 

Başvuru için gerekli belgeler;

1- TC vatandaşı olmak.
2- 2+1 konutlara başvuracaklar, projenin bulunduğu ilçe sınırları içerisinde bir yıldan az olmamak koşuluyla ikamet ediyor olmalı. 
3- TOKİ’den daha önce konut satın almamış olmak ve TOKİ’den konut kredisi kullanmamış olmak. 
4- Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı evi olmamak. 
5- Alt gelir grubu konutlarında aylık hane halkı geliri olarak en fazla net 4 bin 500 lira, İstanbul’da ise en fazla net 4 bin 800 lira gelire sahip olmak.
6- Bir hane halkı adına, yalnızca tek başvuru yapılabilecek. 

 

TOKİ 50 bin konut kampanyasında en ucuz konut nerede?

TOKİ 50 bin konut kampanyasında en ucuz konut nerede?


TOKİ 50 bin konut 2019 projesine nasıl başvurulur?

TOKİ 50 bin konut kampanyasına vatandaş akın ediyor!

TOKİ 50 bin konut projeleri hangi illerde? İşte tüm detaylar!


Geri Dön