19 / 05 / 2024

TOKİ alacaklarına erteleme talebi

TOKİ alacaklarına erteleme talebi

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle, vatandaşın TOKİ'ye olan borcunu ödeyemediğini, hükümetin bu konuda önlem almasını istedi.



CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle, çok sayıda vatandaşın TOKİ'ye olan borcunu ödeyemediğini, hükümetin bu konuda önlem almasını istedi. Sevigen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "TOKİ'ye borcunu ödemeyen kaç kişi var?" diye sordu.

TOKİ'den taksitle ev alan vatandaşların borçlarını ödeyemediğini ve borçların acilen 6 ay ertelenmesini isteyen Sevigen sorunu bir soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı. Sevigen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, "TOKİ'ye borcunu ödemeyen kaç kişi var?" diye sordu.

Sevigen, AKP Hükümeti'nin ekonomik politikalarını da eleştirdiği soru önergesinde; mevcut iktidarın 6 yıl içerisinde milyonlarca kişilik işsizler ordusu, on milyonlarca kredi ve kredi kartı borçlusu yarattığı söyledi.

Cumhuriyet tarihinin hiç bir döneminde vatandaşların böylesine borç batağına girmediğini öne süren Sevigen, ev sahibi olmak isteyen vatandaşların AKP'nin reklam kampanyalarının etkisiyle TOKİ'ye borçlanarak ev aldığını belirtti. Sevigen, "İhaleleriyle yandaşlarını zenginleştirme çabalarının önemli kurumu olan TOKİ'ye borçlu vatandaşlarımız da artık borçlarını ödeyemez hale gelmişlerdir. TOKİ'nin alt ve orta gelir gruplarına yönelik konutlarına yazılmış ve taksitlerini ödeyemez hale gelmiş herkesin taksitleri en az 6 ay boyunca acil olarak ertelenmelidir" dedi.

-TOKİ TAKSİTLERİNİ ÖDEYEMEYEN KAÇ KİŞİ VAR?-
Başbakan'a, "TOKİ'ye borcunu ödemeyen kaç kişi var" diye soran Sevigen şu soruları da yanıtlamasını istedi:
"TOKİ taksitlerini ödeyememiş vatandaşlarımıza yönelik olarak hangi işlemler yapılmaktadır? Vatandaşların mağduriyetlerinin giderek artması ne gibi tedbirler alacaksınız? Hükümetinizin bir numaralı propaganda aracı haline getirilmiş TOKİ'nin şaşaalı törenlerle, bitmemiş evlerin anahtarlarını basın önünde sahiplerine verip daha sonra da geri almasına seyirci kalırken, evleri elinden alınacak olan bu vatandaşlarımızın sorunlarına bir çözüm getirmeyi düşünüyor musunuz?"

Geri Dön