18 / 05 / 2024

TOKİ Ankara Çankaya'da HSYK'ya bina yapacak!

TOKİ Ankara Çankaya'da HSYK'ya bina yapacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) Çankaya Karakusunlarda hizmet binası yapacak. HSYK hizmet binası yapım işini kapsayan protokol imzalandı



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) Çankaya Karakusunlarda hizmet binası yapacak. HSYK hizmet binası yapım işini kapsayan protokol,  TOKİ  Başkan Vekili Ahmet Haluk Karabel ve HSYK Genel Sekreteri Mehmet Kaya arasında imzalandı. HSYK hizmet binasının mimari ve teknik özellikleri, kurumun ihtiyaç ve taleplerine göre belirlenecek.

Protokol imza töreninde konuşan HSYK Başkan Vekili Ahmet Hamsici ise, binaya ihyitaçları olduğunu dile getirerek, Çok kısa sürede arsa tahsisi yapılarak protokol aşamasına gelindi. İçinde bulunduğumuz bina bizim değil. Birkaç kurumla aynı binayı paylaşmak zorunda kalıyoruz dedi. Hamsici, TOKİnin inşâ ettiği konutları her yerde gördüğünü ve başarılı bulduğunu ifade ederek, artık övünebilecekleri bir yönetim binasına kavuşacaklarını dile getirdi. 

TOKİ Başkan Vekili Ahmet Haluk Karabel ise 507 bin 374 konut rakamına ulaşmış olan TOKİnin, hazine yardımı almadan, kendi kaynağını kendisinin ürettiğini belirterek, Bakanlıklar ve kamu kurumlarıyla imzalanan protokoller kapsamında okul, yurt ve pansiyon olmak üzere birçok kamu kurumu binasına imza attıklarını dile getirdi.


Geri Dön