11 / 05 / 2024

TOKİ Ardahan kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ Ardahan evleri hangi ilçelerde yapılacak?

TOKİ Ardahan kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ Ardahan evleri hangi ilçelerde yapılacak?

TOKİ Ardahan kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ Ardahan evleri hangi ilçelerde yapılacak? soruları şu sıralarda çok sık sorulmaktadır. İşte TOK kura çekimine dair merak edilenler!



BAKAN KURUM TOKİ KURA TARİHLERİNİ AÇIKLADI!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklamasında konuya dair şunları söyledi; "TOKİ kura çekilişler şöyle olacak, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 5 ilimiz, Doğu Anadolu Bölgesinde 7 ilimiz olacak şekilde 7 ile 16 Kasım tarihlerinde de 12 ilimizdeki 22 bin 57 konutumuzun kura çekimleri gerçekleşecek. Kuralarımız noter huzurunda gayet şeffaf bir şekilde yapılacak olup, canlı yayınla da TOKİ’nin resmi sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek. Kura çekimleri tam olarak 2023 Mart ayında son bulacak. Buradan da anlaşılacağı üzere inşallah tüm evleri, konut arsalarını, iş yerlerini 2 yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyoruz.”

TOKİ ARDAHAN KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

‘İlk Evim, İlk İş Yerim' projesinde ilk kura çekimi 7 Kasım Pazartesi günü Şırnak ve Ardahan'da gerçekleşecek.

TOKİ ARDAHAN EVLERİ HANGİ İLÇELERDE YAPILACAK?

Ardahan il merkezine 500 konut ile Ardahan ili Göle ilçesine 300 konut yapılacaktır.

İLK EVİM ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

TOKİ kura çekiminin yapılacağı tarihi alıcılar araştırıyor. TOKİ’ye 5 milyonu geçen kişinin başvuruda bulundu. TOKİ sosyal konut projesinden sonra kura çekilişinin yapılacağı tarih, Bakan Kurum'un açıklamaları sonrasında netliğe kavuştu.

TOKİ EVLERİ KAÇ SENEDE ÖDENİYOR?

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında yapılacak evlere dair sorular soruluyor ve yanıtların da gelmesi merakla bekleniyor. TOKİ’den yapılan duyuruya göre hak sahiplerine konutlar yüzde 10 peşinatla 240 ay vade imkanı ile satılacaktır.

10.000 TL yardım başvurusu nasıl yapılır?

Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?

1 buzdolabı ne kadar elektrik harcar?


Geri Dön