12 / 05 / 2024

TOKİ arsa başvurusu ne zaman açıklanacak? TOKİ arsa çekilişi ne zaman açıklanacak?

TOKİ arsa başvurusu ne zaman açıklanacak? TOKİ arsa çekilişi ne zaman açıklanacak?

TOKİ arsa kurası ne zaman yapılacağı sorusunun yanıtı merakla takip ediliyor. “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesinde konut kurası mart ayına kadar sürecek. Peki TOKİ arsa çekilişi ne zaman yapılacak? İşte detaylar!



2023 TOKİ TAKSİT TUTARLARI NE KADAR OLACAK?

2022 TOKİ sosyal konut projesi kapsamında 81 ilde konutun temelleri atılıyor. TOKİ’ye başvuru yapan kişiler, asgari ücrete gelen yeni zamdan sonra TOKİ taksit tutarlarının ne kadar olacağını araştırıyor. Şu ana kadar bu konuya dair resmi bir açıklama yapıldı.

TOKİ ARSA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TOKİ arsa başvuruları 15 Kasım tarihinde sona ermişti. TOKİ arsa kura çekiliş tarihine dair henüz resmi bir açıklanma gelmedi. Kura takviminin yakın zamanda netlik kazanacağı düşünülüyor.

Diğer yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ projesine başvuru yapan vatandaşlar için yayınladığı teşekkür mektubunda şu ifadeleri kullanmıştı; " Noter ile birlikte şeffaf bir şekilde yaptığımız kura çekimlerimizi 2023 yılı Mart ayına kadar tamamlayacak ve 2 yıl içinde ilk 250 bin konutumuzu vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. 20 yıldır olduğu gibi bundan sonra da Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizin, sizlerin her dakika yanınızda olmaya devam edeceğiz. Her şart ve durumda devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek sizlere yeni yuvalar kazandıracak, yavrularımıza huzurlu bir gelecek sunmayı planlıyoruz. Sizlerin bu yoğun desteği ve talebini karşılamak için yeni projeler hazırlayacak, 85 milyon vatandaşımızın sağlıklı ve güvenli evlerde oturmalarını sağlayana kadar çalışmalarımızı gece gündüz süren kararlılıkla devam edeceğiz. Devletimize duyduğunuz güven, sosyal konut projemize gösterdiğiniz teveccüh için sizlere tekrar şükranlarımı sunuyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum." Bu bilgiler ışığında kura çekiminin mart ayına kadar yapılacağı öngörülüyor.

KYK 3 aylık burs ne zaman yatacak? İlk burs ne kadar yatacak 2023?

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?


Geri Dön