12 / 05 / 2024

TOKİ arsa çekilişi ne zaman? TOKİ arsa başvurusu ne zaman açıklanacak?

TOKİ arsa çekilişi ne zaman? TOKİ arsa başvurusu ne zaman açıklanacak?

TOKİ konut çekilişleri devam ederken, arsa başvurusu yapan vatandaşlar da arsa çekilişinin ne zaman yapılacağını sorguluyor. İşte konuya dair merak edilenler!



TOKİ ARSA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

TOKİ arsa kura takvimine dair henüz resmi bir açıklama gelmedi.  Bu hafta içerisinde il il TOKİ arsa kura tarihlerinin duyurulacağı düşünülüyor.

TOKİ arsa çekilişi hak sahibi belirleme kurası tarihleri henüz açıklanmadı. TOKİ arsa çekilişleri yetkilileri denetiminde gerçekleşecek. Arsa kuraları yeri ve programı TOKİ'nin internet sayfasında duyurulacak. Bütün kuraları izlemek isteyenler ya http://toki.tv adresinden ya da YouTube hesabından canlı olarak takip edebilir.

TOKİ ARSA TAKSİT ÖDEMELERİ NE KADAR OLACAK?

  • Müstakil parsellerde 1604 TL'den başlayan taksitlerle ödeme imkanı sunulurken müşterek parsellerde 937 TL'den başlayan taksit imkanı sunulmaktadır.

TOKİ ÇIKTIĞINI NASIL ÖĞRENİRİM?

TOKİ sorgulaması işlemi yapmak için e-devlet üzerinden giriş yapılmalıdır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra arama kısmından “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)” sayfasına girilir. Oradan da konut başvurusu seçilir. Karşınıza çıkan sayfada başvuru bilgilendirme formunu göreceksiniz, bu form okunduktan sonra “Devam et” butonuna tıklanır. Sonra da gelen sayfada bulunuyorsa mevcut başvurular görülebilir.

TOKİ PEŞİNAT ÖDENMEZSE NE OLUR?

TOKİ peşinat ödenmez ise ne olur sorusu şu sıralarda çok sık sorulmaya başlandı. TOKİ’den hak kazanan ama peşinatı ödeyemeyecek durumda olanlar bu sorunun cevabını almak istiyor. TOKİ kurasında ismi çıkan vatandaşlar, iki taksit ve üzerinde ödeme yapmazlarsa iki adet ihtarname gönderilir, 30 günlük süre dolduktan sonrada banka aracılığı ile TOKİ idaresine tüm dosyaların verilmesi ile beraber yasal süreç başlar ve dava sonuçlanıncaya kadar tahliye işlemi yapılır.

Kiracı en hızlı nasıl tahliye edilir?

Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?

TOKİ paraları ne zaman iade edilecek 2022?


Geri Dön