03 / 05 / 2024

TOKİ arsa kura çekilişi sonuçları açıklandı mı? 2023 TOKİ arsa kura takvimi...

TOKİ arsa kura çekilişi sonuçları açıklandı mı? 2023 TOKİ arsa kura takvimi...

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi İlk Evim arsa kuralarının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Peki, TOKİ arsa kura çekilişi sonuçları açıklandı mı? İşte detaylar...



TOKİ arsa kura sonuçlarının ne zaman yapılacağı sorusu gündemdeki yerini koruyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi İlk Evim projesinde konut yerine arsaya başvuru yapan vatandaşlar, arsa etabı için geri sayıma geçti. 

Konut kuraları peş peşe çekilmeye devam ederken 81 ilde hak sahiplerini bulacak müstakil ve müşterek arsalar için TOKİ arsa kura tarihlerinin ne zaman yapılacağı sorgulanıyor.

TOKİ arsa kura çekilişi sonuçları açıklandı mı? 2023 TOKİ arsa kura takvimi...

TOKİ ARSA BAŞVURULARI KABUL EDİLMEYENLERİN LİSTESİ YAYINDA!

TOKİ, resmi internet adresi üzerinden arsa başvurusu kabul edilmeyenlerin listesi belli oldu. TOKİ tarafından gerçekleştirilen açıklamada "İlk Evim Arsa Projesi kapsamında 10.10.2022-15.11.2022 tarihleri arasında Müstakil ve Müşterek arsa edinimine yönelik başvuruların tamamlandığı belirtildi.

Başvuru detaylarına yönelik açıklama yapan TOKİ "İdaremiz tarafından incelenen başvuruların bir kısmı Projenin duyurulması aşamasında İdaremiz Web Adresinde yayınlanan ARSA SATIŞI BAŞVURU ŞARTLARI ile başvuru aşamasında gerek banka şubeleri gerekse e-devlet başvurularında tebliğ edilen ARSA BAŞVURU VE SATIN ALMA TAAHHÜTNAMESİ'nde bildirilen başvuru şartlarına uymayanların listesi aşağıda yayınlanmıştır." diye ekledi.

TOKİ 2023 ARSA KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Proje kapsamında Mart 2023 tarihine kadar konut, iş yeri arsalar için tüm kuraların etaplar halinde çekilmesinden sonra hak sahipleri belirlenecek.

Başvuruları 10 Ekim - 15 Kasım 2022 tarihinleri arasında yapılan TOKİ arsa kura çekimi tarihleri için henüz açıklama gelmedi. TOKİ arsa kura takviminin kısa zamanda netlik kazanması bekleniyor. Konuya dair resmi açıklama geldiğinde haberlerimize eklenecektir.

TOKİ arsa kura çekilişi sonuçları açıklandı mı? 2023 TOKİ arsa kura takvimi...

TOKİ ARSA TAKSİTLERİ SABİT Mİ, ARTACAK MI?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, projeye yönelik 15 doğru 15 yanlış bilgi paylaştı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, arsa taksitleri sabit ve faizsiz gerçekleştirilecek.

TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ İADELERİ YAPILDI MI?

Kurada hak sahibi olamayan kişilerin başvuru bedelleri kura çekiliş tarihinden itibaren beş iş günü sonrasında iade edilecek. Başvuru iptal edilenler de kurayı beklemeden başvuru bedelini iade alabilecek.

Kurada hak sahibi olamayan kişiler, TOKİ başvuru ücreti iadelerini başvuru yapılan bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecek.

TOKİ kura takvimi güncellendi! Yeni ay çekiliş günleri art arda açıklandı! İşte il il TOKİ kura tarihleri

TOKİ'den 1.500 TL taksitle 2+1 ev müjdesi! Son gün bugün! Aman kaçırmayın!


Geri Dön