12 / 09 / 2024

TOKİ Başkanı'ndan deprem bölgesi açıklaması: 204 bin konutun yapımı başladı, 200 bini sene sonunda teslim edilecek! 

TOKİ Başkanı'ndan deprem bölgesi açıklaması: 204 bin konutun yapımı başladı, 200 bini sene sonunda teslim edilecek! 

TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur, deprem bölgesindeki konut inşaatları ile ilgili konuştu ve son durumu paylaştı. İşte o açıklama...



Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kahramanmaraş'ta Azerbaycan hükümetinin desteğiyle inşa edilen  Haydar Aliyev İlkokulunun açılışında konuştu ve yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları kapsamında  deprem bölgelerini ikinci adres olarak kabul ettiklerinin ve bakanlık olarak oluşturdukları koordinasyon birimiyle yatırım ve inşaatları yakından takip ettiklerinin altını çizdi. Tekin, deprem bölgesinde, 6 Şubat 2023'teki depremlerden önceki derslik ve okul sayısına yaklaştıklarını da vurguladı.

TOKİ Başkanı ndan deprem bölgesi açıklaması: 204 bin konutun yapımı başladı, 200 bini sene sonunda teslim edilecek! 

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mustafa Levent Sungur da burada önemli açıklamalarda bulundu ve deprem bölgesindeki kentlerin yeniden inşası ve ihyası amacıyla başlatılan çalışmaların hızla sürdüğünü dile getirdi. 

Deprem bölgesinde  TOKİ  tarafından 204 bin konutun inşasının başlatıldığına dikkat çeken Mustafa Levent Sungur, 76 bin konutun teslim edildiğine, 2024'ün sonuna kadar da 200 bin konutun teslim edilmesinin hedeflendiğine dikkat çekti. 

Sungur, "Bugün içerisinde bulunduğumuz Azerbaycan Mahalle'mizde 453 konut ile 328 ticari birim, Azerbaycan hükümetince 657 konut, konut ile 438 ticari birimle TOKİ tarafından olacak şekilde toplam 1110 konut, 766 ticari birim yapılmaktadır" ifadelerini kullandı. 

TOKİ Başkanı ndan deprem bölgesi açıklaması: 204 bin konutun yapımı başladı, 200 bini sene sonunda teslim edilecek! 

TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur, 6 Şubat'ta yaşanan yüzyılın felaketi olan bu depremlerden sonra yardıma koşan dost ve kardeş Azerbaycan Devleti'nin inşa ettiği konutların yanında 20 derslik ilkokul, 3 derslik anaokulunun olduğu eğitim binasının da bitirilerek hazır hale geldiğini söyledi. 

Sungur, söz konusu açıklamasında "Bugün huzurlarınızda açılışı gerçekleştirilen Haydar Aliyev İlkokulu ve Anaokulu inşaat alanı toplam 6 bin 739 metrekare olup, zemini de fore kazıklarla güçlendirilmiş ve iyileştirilmiştir" bilgilerini verdi.

Haydar Aliyev İlkokulunun açılış törenine, Vali Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Tuba Köksal, Ömer Oruç Bilal Debgici, Vahit Kirişci, Mehmet Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, siyasi partilerin temsilcileri, ilçe başkanları, kurum müdürleri ile ilgililer katılım gösterirken; açılış sonrasında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindekiler okulda incelemeler yaptı. 

Türkiye'de bu yapılırsa hem kiralar düşer hem kiralık ev sayısı artar! Konut krizine Arjantin modeli çözüm önerisi!

Geçen sene 15-16 bin TL olan inşaat maliyeti bu sene 24-25 bin TL'ye çıktı!

Kira ödemelerinde yeni düzenleme! Taslak ortaya çıktı! İşte 5 maddede eski ve yeni uygulama karşılaştırması!


Geri Dön