Toki

TOKİ başvuru değerlendirme nedir?

TOKİ sosyal konut projelerinin başvuru aşaması ve şu an gerçekleşen kura çekilişi ülke gündemini oluşturuyor. Vatandaşlar da bu sürece dair merak ettiği soruları yöneltiyor. İşte merak edilip sorulan soruların yanıtları… TOKİ PEŞİNAT ÖDENMEZSE NE OLUR? TOKİ peşinat ödenmezse ne olur sorusu sık sık sorulan sorulardan biridir

TOKİ sosyal konut projeleri kura çekilişi il bazında gerçekleşmeye devam ederken, “TOKİ başvuru değerlendirme nedir?” şeklinde sorularda yanıt bulmayı bekliyor. İşte merak edilip sorulan soruların yanıtları…

TOKİ PEŞİNAT ÖDENMEZSE NE OLUR?

TOKİ peşinat ödenmezse ne olur sorusu sık sık sorulan sorulardan biridir. TOKİ kurasında ismi çıkan vatandaşlar, iki taksit ve üzerinde ödeme yapmazlar ise iki adet ihtarname gönderilir, 30 günlük süre dolduktan hemen sonra banka aracılığı ile TOKİ idaresine tüm dosyaların verilmesi ile beraber yasal süreç başlar ve dava sonuçlanıncaya kadar tahliye işlemi gerçekleşir.

İşte diğer merak edilen detaylar…

TOKİ BAŞVURU DEĞERLENDİRME NEDİR?

TOKİ başvurusu değerlendiriliyor notu, başvuru yaptıktan sonra “Başvuru Listesi” bölümünde yer almaktadır. Bu ibare, başvurunuzun incelemeye alındığını göstermektedir. Bu durumda başvurunuz incelenir ve eğer şartları taşıyorsanız daha sonra yeni bir durum ile bu ibare yenilenecektir.

TOKİ KURA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

TOKİ kura çekiliş sonucunun nasıl öğrenileceği merakla araştırılıyor. TOKİ kura çekilişleri, geçtiğimiz günlerde yapılmaya başlandı. Bu yüzden TOKİ'ye başvuranların gündeminde TOKİ kura sonuçları sorgulama yer alıyor. TOKİ kura sonuçları; n TOKİ resmi sorgulama sayfası üzerinden T.C. kimlik numarası ile öğrenilebilir.

TOKİ KURA ÇEKİLİŞLERİ NE ZAMAN?

7 Kasım Pazartesi günü, Şırnak 1.450, Ardahan 250 konut çekilişi yapıldı.

8 Kasım Salı günü, Kars 1.070, Siirt 903 konut çekilişi yapıldı.

9 Kasım Çarşamba günü, Iğdır 550, Batman 1.850 konut çekilişi yapıldı.

10 Kasım Perşembe günü, Ağrı 1.480 konut çekilişi yapıldı.

10 Kasım Perşembe11 Kasım Cuma: Mardin 2 bin 550 konut çekilişi yapıldı.

11 Kasım Cuma12 Kasım Cumartesi: Van 2 bin 800 konut çekilişi yapıldı.

1314-15-16 Kasım Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba: Şanlıurfa 7 bin 100 konut çekilişi yapıldı.

15 Kasım Salı günü, Hakkâri 804 konut çekilişi yapılacaktır.

16 Kasım Çarşamba günü, Bitlis 1.250 konut çekilişi yapılacaktır.

2022 TOKİ ARSA BAŞVURULARI NE ZAMAN?

TOKİ arsa başvurusunun nasıl yapıldığı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. TOKİ arsa başvuruları, 10 Ekim 2022 tarihinde başladı ve bitiş tarihi de ilk olarak 7 Kasım olarak açıklanmıştı ancak geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sürenin 15 Kasım'a kadar uzatıldığını belirtti. TOKİ arsa başvuruları e-devlet sistemi üzerinden ve Ziraat Bankası şubelerinden gerçekleştirilir.

İBB burs sonuçları ne zaman açıklanır? İBB burs başvurusu sonuçları nereden öğrenilir?

Vakıfbank emekli promosyon ödemeleri ne zaman? Vakıfbank emekli promosyon 2022 ne zaman verilecek?