Toki

TOKİ başvuru durumu değerlendiriliyor ne demek?

TOKİ başvuru durumu, başvuru yapan milyonlarca kişi tarafından kontrol edilmektedir. Peki TOKİ başvuru durumu değerlendiriliyor ne demek? İşte detaylar!E-devlet üzerinden emekli, engelli genç, ve diğer kategori kısmından birini seçerek başvuru yapmış olmalısınız

TOKİ BAŞVURUNUN ONAYLANDIĞINI NASIL ANLARIZ?

TOKİ başvuruları gündemde yer alırken, vatandaşlar başvurularının sonuçlarını nasıl öğreneceklerini araştırıyor. E-devlet üzerinden emekli, engelli genç, ve diğer kategori kısmından birini seçerek başvuru yapmış olmalısınız. E-devlet üzerinden yaptığınız TOKİ başvurusu sonrası "Başvuru listesi" sayfasından başvuru durumunuzu takip etme imkanınız bulunmaktadır.

İşte merak edilen diğer detaylar…

TOKİ BAŞVURU DURUMU DEĞERLENDİRİLİYOR NE DEMEK?

TOKİ başvurusu değerlendiriliyor notu, başvuru yaptıktan sonra “Başvuru Listesi” kısmında yer alır. Bu yazı, başvurunuzun incelemeye alındığı anlamına gelir. Bu durumda başvurunuz incelenir ve eğer şartları taşıyorsanız daha sonra yeni bir durum ile bu ibare yenilenir.

TOKİ EV ÇIKMADI PARAMI NASIL ALABİLİRİM?

TOKİ ev çıkmadı paramı nasıl alabilirim sorusu kura sonuçlarını bekleyen kişiler tarafından şu aralar sıkça sorulmaktadır. Başvuru parasının iadesi hakkında TOKİ'den gelen açıklamada; “TOKİ sosyal konut çekilişinde isimleri çıkmayan yani hak sahibi olamayan kişiler, başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden başlayacak şekilde beş iş günü sonrasında Başvuru yapılan Bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecektir” ifadelerine yer verilmiştir.

TOKİ EVLERİ KAÇ SENEDE ÖDENİYOR?

TOKİ sosyal konut evlerine dair sorular merakla sorulmaya devam ediliyor. TOKİ’nin duyurusuna göre hak sahiplerine konutlar yüzde 10 peşinatla 240 ay vade olanağı ile satılacak.

BORCU BİTMEMİŞ TOKİ KİRAYA VERİLİR Mİ?

Borcu bitmeden konutlar bir başkasına devredilmez, satılmaz. Kira konusu da sıklıkla araştırılıyor. Kiraya vermesinde bir engel söz konusu değildir. Ama TOKİ sosyal konut projelerinde devir hakkı bulunmuyor.

TOKİ’DE SABİT ÖDEME VAR MI?

TOKİ’de sabit ödeme olup olmadığı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade ile TOKİ evleri satılıyor. Hak sahiplerinin konutlarına ait borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz ayları geldiğinde belirlenen 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı baz alınarak İdarece tespit edilen oranda bir artırım uygulanacaktır. TOKİ taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibari ile başlayacaktır.

İzmir TOKİ kura çekilişi ne zaman 2022?

Hisseli tapu ayırma nasıl olur?