10 / 05 / 2024

TOKİ başvuru ücreti ne kadar 2022? TOKİ peşinat ne kadar?

TOKİ başvuru ücreti ne kadar 2022? TOKİ peşinat ne kadar?

TOKİ başvuru ücreti ne kadar 2022, TOKİ peşinat ne kadar? soruları vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. İşte o merak edilen detaylar!



TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 2022'nin kasım ayında bölüm bölüm başlayacak kura çekiminin 2023 mart ayına kadar tamamen sonlanacağını bildirdi. Kura çekilişinin 2023 Mart ayında sonlanması ile TOKİ sosyal konut başvuru ücretini yatıran vatandaşlara kura çıkmaması durumunda, 500 lira olan ücret IBAN ile ödenebilecek. Diğer taraftan ödemeler, ATM aracılığıyla da gerçekleştirilebilecek. Yatırılan 500 TL'lik ücret, kura sürecinin tamamlanması sonrasında eğer kişiye kura isabet etmemiş ise belirtilen IBAN adresine geri ödenecektir.

TOKİ PEŞİNAT NE KADAR?

TOKİ başvuru işlemleri 13 Eylül Çarşamba günü başlayacak. Başvuru süreci şu şekilde ilerleyecek;

  • Başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden yapılacak.
  • Bankaya başvuru ücreti yatırılacak,
  • Kura çekimi yapılması beklenecek,
  • Kurada isminizin çıkmaması halinde başvuru ücreti geri verilecek.

TOKİ BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2022?

TOKİ düşük ve orta gelirli vatandaşlara ev sahibi olma imkanı sunuyor. Yıllardır ev alma hayali olan kişiler TOKİ sosyal konut projelerinin başvuru sonuçlarını iple çekiyor. TOKİ sosyal konut projesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın detayları açıklamasından sonra başvurular başladı. Daha ilk günlerden milyonlarca başvuru yapılan projede başvurular 14 Eylül 2022 Çarşamba günü başladı. Vatandaşlar TOKİ sosyal konut başvurularının ne zaman sona ereceğini de merak ediyor. TOKİ sosyal konut projesi, 31 Ekim 2022 tarihinde sona erecek. E-Devlet Başvuruları ise 28 Ekim 2022 tarihinde sona erecek. Konut tipi (2+1 ve 3+1) ayrımı olmadan, proje bazında başvuru yapılacak. Hak sahiplerinin konut tipleri ihale yapıldıktan sonra gerçekleştirilecek olan "Konut Belirleme Kurası" ile netliğe kavuşacaktır.

Tapu kaydı dökümü nasıl alınır?

2 artı 1 prefabrik ev kaç para?

İstanbullulara duyuruldu! Yarın herkese ücretsiz olacak! İşte detaylar!


Geri Dön