27 / 04 / 2024

TOKİ başvuru ücreti ne zaman iade edilecek?

TOKİ başvuru ücreti ne zaman iade edilecek?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 50 bin sosyal konut projesi kapsamında hayata geçireceği projelerin kura çekilişleri yapılıyor. Peki TOKİ başvuru ücreti ne zaman iade edilecek?



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 50 bin sosyal konut projesi kapsamında inşa edeceği projelerin kura çekilişleri yapılıyor. Kurada adı çıkmayan vatandaşlar başvuru bedelinin ne zaman iade edileceğini merak ediyor. Peki  TOKİ  başvuru ücreti ne zaman iade edilecek?

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, TOKİ İstanbul, Eskişehir, Isparta, Antalya Manavgat, Muğla ardından bu hafta da  İzmir  ve Manisa projelerinin kura çekilişlerini gerçekleştirdi. Vatandaşlar TOKİ'nin resmi internet sitesi üzerinden sonuçlar yayınlandığı andan itibaren başvuru yapan TC Kimlik Numarası ile çekiliş sonuçlarını sorgulayabiliyor.

Belirlenen tarihlerde gerçekleştirilen kuralar neticesinde hak sahibi olamayanlara yatırdıkları başvuru bedeli geri iade edilecek. 

TOKİ'DE KONUT KAZANAMAYAN ÜCRET İADESİNİ NE ZAMAN ALACAK?

Belirlenen tarihlerde gerçekleştirilen kuralar neticesinde hak sahibi olamayanlara yatırdıkları başvuru bedeli geri iade ediliyor. Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayan vatandaşlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 2 (iki) iş günü sonrasında T.Halk Bankası yetkili şubelerinden geri alabilecek.

TOKİ'den 10 bin lira peşinatla konut!


Geri Dön