15 / 05 / 2024

TOKİ başvurunun onaylandığını nasıl anlarız?

TOKİ başvurunun onaylandığını nasıl anlarız?

TOKİ sosyal konut projeleri hakkında günlük olarak pek çok soru yöneltilmektedir. Onlardan biri de “TOKİ başvurunun onaylandığını nasıl anlarız?” sorusudur.



TOKİ BAŞVURUNUN ONAYLANDIĞINI NASIL ANLARIZ?

TOKİ başvurunun onaylanıp onaylanmadığını araştırmak için e-devlet üzerinden emekli, engelli genç ve diğer kategorilerinden birini seçerek başvuru yapmak gereklidir. E-devlet üzerinden yaptığınız TOKİ başvurusu sonrasında da "Başvuru listesi" sayfasından başvuru durumunuzu anlık olarak takip edebilirsiniz.

TOKİ BAŞVURU DEĞERLENDİRME NEDİR?

TOKİ başvurusu değerlendiriliyor notu, başvuru yaptıktan sonra “Başvuru Listesi” bölümünde yer almaktadır. Bu ibare, başvurunuzun incelemeye alındığını göstermektedir. Bu durumda başvurunuz incelenir ve eğer şartları taşıyorsanız daha sonra yeni bir durum ile bu ibare yenilenecektir.

TOKİ PEŞİNAT ÖDENMEZSE NE OLUR?

TOKİ peşinat ödenmez ise ne olur sorusu şu sıralarda çok sık sorulmaya başlandı. TOKİ’den hak kazanan ama peşinatı ödeyemeyecek durumda olanlar bu sorunun cevabını almak istiyor. TOKİ kurasında ismi çıkan vatandaşlar, iki taksit ve üzerinde ödeme yapmazlarsa iki adet ihtarname gönderilir, 30 günlük süre dolduktan sonrada banka aracılığı ile TOKİ idaresine tüm dosyaların verilmesi ile beraber yasal süreç başlar ve dava sonuçlanıncaya kadar tahliye işlemi yapılır.

TOKİ KURA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

TOKİ kura çekiliş sonucunun nasıl öğrenileceğine dair detaylar TOKİ’ye başvuru yapan kişilerin gündeminde yer alıyor. TOKİ kura çekilişleri, geçtiğimiz günlerde yapılmaya başlandı. Bu yüzden TOKİ'ye başvuranların gündeminde TOKİ kura sonuçları sorgulama yer alıyor. TOKİ kura sonuçları; TOKİ resmi sorgulama sayfasından T.C. kimlik numaraları girilerek öğrenilebilir.

2022 TOKİ ARSA BAŞVURULARI NE ZAMAN?

TOKİ arsa başvurusunun nasıl yapıldığı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. TOKİ arsa başvuruları, 10 Ekim 2022 tarihinde başladı ve bitiş tarihi de ilk olarak 7 Kasım olarak açıklanmıştı ancak geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sürenin 15 Kasım'a kadar uzatıldığını belirtti. TOKİ arsa başvuruları e-devlet sistemi üzerinden ve Ziraat Bankası şubelerinden gerçekleştirilir.

TOKİ sonuçlanmamış başvuru var ne demek?

KYK bursu alırken VGM bursu alınabilir mi?

Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?


Geri Dön