05 / 05 / 2024

TOKİ, Boğazlıyan'da kentsel dönüşüm projesi yapacak!

TOKİ, Boğazlıyan'da kentsel dönüşüm projesi yapacak!

Ortaya koyduğu çılgın projelerle seçmenin karşısına "Yaparsa Hamdi Erdal" sloganıyla çıkan Belediye Başkanı Hamdi Erdal, "Böylesi tarihi bir günde tüm Boğazlıyan halkını yanımızda görmek istiyoruz. Bu mutluluğu hep birlikte yaşayalım " dedi.



Kentsel dönüşümle şehir merkezinin sanayi sitesinden arındırıldığını anımsatan Başkan Erdal, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında, 285 adet konut, 1 adet Belediye Binası, 1 adet Kültür Merkezi Binası, 3 adet Ticari Blok İnşaatı ile altyapı ve çevre düzenleme işinin yapılacağını kaydetti. 

Belediye Başkanı Hamdi Erdal, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Boğazlıyan ilçemiz, bugün tarihi günlerinden birisini daha yaşayacak. İlçemizin gelişip büyümesinde milat olacak; gerek mimarisiyle ve gerekse sosyal ve kültürel alanlardaki yatırımlarla geleceğe daha emin adımlarla yürüyecektir. 

Göreve seçildiğim günden itibaren masamın üzerindeki ilk gündem maddesi  TOKİ  tarafından gerçekleştirilecek olan Kentsel Dönüşüm Projesi'ydi. Bu konuda gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Hedefe ulaşmamızda bizlere liderlik eden başta Adalet eski Bakanımız sayın Bekir Bozdağ'a, Milletvekillerini ize ve İlçe Başkanımız Hamza Kaya'ya teşekkürü bil* borç biliyorum. 

Ayrıca, Kentsel Dönüşüm Projesi'nin gerçekleşmesi için emeklerini esirgemeyen ve her fırsatta Boğazlıyan ilçemize gelerek incelemelerde bulunan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı M.

Ergün Turan ve Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu'ya hemşerilerim adına kalbi şükranlarımı sunuyorum . 

Boğazlıyan için verilen sözü yerine getirmenin büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Toplu konut alanları, ticari ve sosyal tesisleri ile Boğazlıyan'a yakışır modem bir kentsel dönüşüm projesi hayata geçecek. Ben bu konuda bizlere yardımcı olan ve desteğini esirgemeyen Boğazlıyan halkına da teşekkür ediyor, "Durmak yok hizmete devam diyor, bugünkü temel atma törenimize tüm Boğazhyanlı hemşerilerimi bir kez daha davet ediyorum" diye konuştu. 



Boğazlıyan Haber 


Geri Dön