07 / 05 / 2024

TOKİ, Bolu'da yeni sanayi sitesi yapacak!

TOKİ, Bolu'da yeni sanayi sitesi yapacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yaptırılacak sanayi sitesi için, Bolu Valiliği, Bolu Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği arasında protokol imzalandı



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yaptırılacak sanayi sitesi için, Bolu Valiliği, Bolu Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği arasında protokol imzalandı.

Bolu Belediyesi'nde düzenlenen protokol törenine Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayret katıldı. Vali Özçimen, yaptığı konuşmada, 'Bilindiği gibi toplu konut idaremiz TOKİ'nin ünü ülke hudutlarının ötesine gitmiş durumdadır. Bütün dünyada prestijli bir yer edinmiştir. Biz de Bolu'daki küçük sanayicilerimizi mevcut kötü şartlarından çok daha modern yeni şartlara taşımanın protokolünü imzalıyoruz. Kamulaştırma çalışmaları biter bitmez  TOKİ  süratli bir şekilde bu modern tesisleri bitirip sanayicimizin hizmetine sunacaktır. Hayırlı uğurlu olsun.' dedi.

Başkan Yılmaz da mevcut sanayinin geçmişte şehrin dışında kurulmasına rağmen zaman içerisinde şehrin büyümesi ile birlikte şehir içerisinde kaldığını, şu anki durumu itibarıyla da ihtiyaca cevap verecek durumda olmadığını söyledi. Sanayinin yeni gelecekte modern bir şekilde taşınması konusunda belirli bir aşamaya gelindiğini belirten Yılmaz, 'Bu konuda hem ticaret sanayi odamız, hem de esnaf ve sanatkârlar odalar birliğimiz, Sayın Valimiz ve belediye olarak protokolünü yapıyoruz. TOKİ'yle beraber başlatacağımız çalışma bin iş yerini kapsayacak şekilde, sıfırdan, modern teknolojiye uygun olarak yeni mekanına taşınması ile ilgili bir çalışmadır. Burada sadece sanayi değil Bolu içerisinde faaliyetlerini sürdüren 18 kadar birimde Bolu'nun dışında bir yerde faaliyetlerini sürdürmesi gerekiyordu. Şu anda uzun zamandır yapılan tartışmalar neticesinde olumlu bir aşamaya gelindi. Bu protokol Bolumuza ve bütün esnafımıza hayırlı Uğurlu olsun.' diye konuştu.

Projenin son aşamaya geldiğini kaydeden Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayret de 'Biz Bolu Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanlığı olarak sanayi sitesine 18 birimden oluşacak büyük Bolu Sanayi Sitesi olarak, Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte onların da üyelerini kapsayarak odalarımızın üyelerini kapsayarak çalışma başladı. Ön hazırlıklarımız var. İnşallah önümüzdeki günlerde Bolu'muza yakışacak büyük Bolu Sanayi Sitesinin imzalarını atıyoruz. Esnafımıza, tüccarımıza ve sanayicimize hayırlı olmasını diliyorum.' ifadelerini kullandı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu ise şöyle konuştu: 'Bu çalışmanın hem ihtiyacı olanlar hem de bu bölgede yaşayanlar için çok önemli olduğuna inanıyorum. Çünkü şehirde yaşamak, sağlıklı, huzurlu, mutlu bir gün yaşamaktan geçer. Böyle bir sanayi sitesinin bir yere toplanması, hem orada ihtiyaçlarını görmeleri bakımından herkes için çok kolay. Hem de oradaki ticarethanelerin sağlıklı şekilde devam etmeleri bakımından da bu sistemin uygun olduğuna inanıyorum. Bundan sonra Ticaret ve Sanayi Odası, Odalar Birliği Başkanımızla birlikte bu projeye katıldık. Bu proje belki de kimse tarafından faydalı bir proje olduğu anlaşılamadı ama bu bittikten sonra bunun meyveleri o zaman görülür diye düşünüyorum. Bolu'muza hayırlı ve uğurlu olsun diyorum.'

Konuşmaların ardından Vali İbrahim Özçimen, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayret, protokolü imzaladı.


Geri Dön