18 / 05 / 2024

TOKİ borçlarına enflasyonun altında güncelleme!

TOKİ borçlarına enflasyonun altında güncelleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ konutlarının fiyat güncellemesi hakkında "Şu an diyelim ki enflasyon yüzde 18 veya 20, orada da yarı yarıya indirime gidiyoruz.'' şeklinde konuştu. 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Malatya'da ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Milliyet'te yer alan habere göre, kentte sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili muhtarlarla buluşan Kurum, Beydağı Mahallesi'nde yürütülen çalışmaları inceledi. Bakan Kurum, burada da kendisine gelen soruları cevaplandırarak, talepleri dinledi.

Bir vatandaşın konutların değeriyle ilgili sorduğu soru üzerine Bakan Kurum,  TOKİ  konutlarının mahalledeki değerin yüzde 40 aşağı çekilerek halka satıldığını açıkladı. Konutların 180 ay vadeyle satışa sunduklarını söyleyen Kurum, TOKİ konutlarının fiyat güncellemesi hakkında konuştu.

Yarı yarıya indirim

Bakan Kurum, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Şu an diyelim ki enflasyon yüzde 18 veya 20, orada da yarı yarıya indirime gidiyoruz. Buradaki güncelleme yüzde 8'e geliyor. Enflasyon fiyatlara yansımayacak. Maksimum tavan belirledik ve o tavanla burada çalışacağız. Burada sadece kentsel dönüşüm uygulamasına has biz bunları 6 aylık yüzde 4 olarak belirledik. Dolayısıyla burada da güncelleme yüzde 4 yapılacak."

Enflasyonun altında güncelleme

İller Bankası’nın Malatya’da 2003-2018 döneminde yatırım değeri 540 milyon lira olan 145 işi tamamlandığını belirten Kurum, “Daha önce bizden konut almış vatandaşlarımızla alakalı da TOKİ çalışıyor. Borçların güncellenmesi noktasında, enflasyonun daha altında güncellemeyi meydana getirecek bir düzenleme yapılıyor. İnşallah önümüzdeki süreçte vatandaşlarımıza bunları da duyuracağız. Şu an enflasyon, TEFE, TÜFE ortalaması yüzde 18-20 bile olsa biz bunların daha da altında bir düzenlemeyle vatandaşlarımıza o manada bir imkan sunuyor olacağız” açıklamasında bulundu.

 

Murat Kurum'dan TOKİ borç güncellemesi müjdesi!


Geri Dön